Diumenge,16 de juny de 2024
Associació de Veïns del Barri del Poble Nou de Vilafranca del Penedès

Memòria Activitats 2023

Associació Veïnal del Barri del Poble Nou de Vilafranca del Penedès

Memòria d’Activitats de l’any 2023

Junta Directiva 

31-12-2023    Amb el suport de        

 1. Organigrama: Estatuts aprovats per la Generalitat de Catalunya, Assemblea General Anual i Junta Directiva. 
 • Dins el primer semestre de cada any se celebra l’Assemblea General de Socis tal com indiquen els nostres Estatuts.
 • Normalitat en relació als horaris d’atenció al públic i que són els següents:
 • De dilluns a dijous els matins de 10 a 12 hores.
 • Fora d’aquests horaris i dies, poden posar-se en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic, veins@veinspoblenou.cat,  amb resposta quasi immediata, o a través del telèfon mòbil i whatsapp 626191354 amb contestador automàtic i  els respondrem amb la màxima celeritat possible.
 • La Junta directiva estem al seu servei i els indiquem la composició: Presidència, Josep Maria Tobella Miralles; Sots presidència, Joan Padilla Gervilla; Secretaria, Marina Lassa Fernández; Tresorer, Miquel Giner Tarrida; Vocal, Fina Milà Capellades; Vocal, Maria Rosa Freixedas Valls; Vocal, Isidre Barrado Blanco. 
 • Seguim treballant per al Barri: Els informem que hem seguit treballant per al barri tot recollint incidències de via pública, circulació, civisme, etc.,  ja siguin pròpies o aportades per vostès i d’altres veïns.
  • Seguim col·laborant amb l’Equip d’Agents Cívics assignats al nostre barri amb qui mantenim contacte un dia per setmana a fi i efecte d’intercanviar informació, incidències, etc.
 • Seguim col·laborant amb la Policia Local de Proximitat amb qui també mantenim contactes periòdics amb el mateix fi o de puntuals en cas de temes que siguin urgents.
 • Es tonen a realitzar les reunions trimestrals que les associacions de veïns de la Vila tenim amb l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Vilafranca.
 • En aquest sentit els animem a fer-nos partícips de qualsevol incidència, queixa o suggeriment que creguin convenient aportar per a la millora del barri.
       
       
 • CONVOVATÒRIA ASSEMBLEA ANUAL SOCIS/ES 2022

Vilafranca del Penedès a  20 de febrer del 2023

Benvolguts socis i sòcies

Ens plau convidar-vos a l’Assemblea General Ordinària de Socis/es de l’any 2022, de l’Associació de Veïns del Poble Nou, que es celebrarà el dilluns 13 de març del 2023, a les 19.30 hores, en única convocatòria al nostre local social del C/ Tossa de Mar 13, amb el següent….

Ordre del dia : 

 1. Lectura i Aprovació, si s’escau, de l’Acta de l’Assemblea Anual Ordinària de l’any 2021. Tots vostès ja la varen rebre en el seu dia però la poden consultar al web, veinspoblenou.cat, pestanya Assemblees i sots-pestanya Assemblea Ordinària de l’any 2021, sol·licitar una còpia per correu electrònic dirigit a veins@veinspoblenou.cat o en persona al local social, els dilluns i dimecres de 10 a 12 del matí.
 1. Presentació de la Memòria Anual d’Activitats 2022. La poden consultar pels mateixos mitjans anteriors a la pestanya Memòries Anuals.
 1. Aprovació si s’escau dels Comptes de l’Exercici 2022 i del Pressupost per l’any 2023. El Balanç a 31-12-2022 i el Pressupost pel 2023 els poden consultar a veinspoblenou.cat i/o els entregarem en mà el dia de l’assemblea.
 2. Ratificació de les Altes i Baixes de Socis/es durant l’any
 3. Ratificació de la Junta Directiva: L’actual Junta Directiva va ser aprovat el seu nomenament durant l’Assemblea Anual de Socis/es Ordinària de l’any 2021 i el seu mandat actual acaba oficialment el 22-03-2027. No obstant l’indicat i com fem cada any ens agradaria comptar amb la seva renovada confiança.
 1. Col·laboracions i Gestions amb l’Ajuntament de Vilafranca i altres Administracions.
7.       Precs i preguntes.

 

******************************************

     
 1. Col·laboració amb l’Ajuntament de Vilafranca 2022

Durant tot l’any hem estat col·laborant activament diferents serveis de l’Ajuntament de Vilafranca amb les següents actuacions:

 • Visita anual de l’Alcalde, Regidors, Tècnics Municipals, Policia Local i Brigada: Any 2022 no es va realitzar.
 • Recollida d’incidències, queixes i suggeriments dels nostres socis, veïns i comerciants del barri, dels diferents àmbits d’actuació municipal:

Durant aquest any 2022 hem comptabilitzat un total de 32 correus electrònics de recollida dels diferents temes i estem molt satisfets donat que hem obtingut resposta al 100% dels nostres escrits amb una resolució favorable als interessos sol·licitats que estimem en un 70%.

 • Presentació d’incidències, queixes i suggeriments propis per part dels membres de la Junta Directiva:

Tanmateix hem presentat temes de recollida pròpia que anem observant en el dia a dia tot passejant pel barri o efectuant visites de control més puntuals si ha estat el cas.

Hem comptabilitzat un total de 12 correus amb una resposta del 100% i amb una resolució favorable en el 80%.

 • Temes mes importants en els que estem treballant actualment

Lamentem el tenir que informar, donada la lentitud de les negociacions,  ens seguim interessant periòdicament per les negociacions de l’Ajuntament amb Adif sobre la cobertura de la llosa pendent fins al Ponts de  Moja. Sabem que es un tema ja molt preocupant per la salut i benestar de molts dels nostres veïns però les dificultats polítiques de negociar dels diferents governs fan que de moment el tema estigui aturat. L’única bona noticia es que ja hi ha un projecte redactat. No cal dir que hi estarem a sobre i seguirem lluitant.

Continuem fent seguiment de les plagues de rates i coloms.

Estem fent un seguiment de la gran quantitat d’embornals del barri que estant obturats per terra, fulles i herbes i estem gestionant la seva  neteja amb el Servei d’Aigües de Vilafranca que en son els responsables i ens plau informar que durant aquest mes de gener s’estan netejant els embornals del nostre barri.

Estem col·laborant activament amb el Servei d’Agents Cívics de l’Ajuntament. Cada dimarts ens visiten al nostre local i intercanviem opinions, queixes, suggerencies pròpies i dels socis i veïns, etc.

Tanmateix amb el Servei de Policia de Proximitat de la Policia Local amb qui també ens entrevistem cada dijous amb el mateix objectiu de proposar millores de civisme, circulació, seguretat, etc.

En aquest sentit estem insistint amb el importants problemes de les defecacions dels gossos, patinets per les voreres, botellons a diferents indrets del barri i qualsevol acte d’incivisme que es detecti o ens informin.

Pla de Millora Urbana 2021-2023: Tal com ja vàrem informar l’any anterior, a traves de la nostra web i altres xarxes socials, l’Ajuntament de Vilafranca i en relació al nostre barri, tenia previst realitzar algunes obres de manteniment de voreres i carrers i tanmateix ens varen informar de dos grans projectes tal com son la remodelació dels carrers Germanor i Tossa de Mar.

L’obra mes important es la “Reforma integral del C/ Tossa de Mar”  de la que actualment ja estant acabades les obres de la 1ª i 2ª fases, s’estan realitzant les de la 3ª i 4ª fases amb una previsió d’acabat durant el mes de març 2023.

En el període de realització d’aquests obres estem col·laborant tant amb les propostes, suggerencies i queixes dels nostres veïns, tant com en les propostes que ens hem anat coordinant amb el Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament. I no cal dir que ho seguirem gestionant fins al final de les obres.

 • Col·laboració amb la “Campanya Nadal Solidari per a la Gent Gran

Un any més l’Associació de Veïns del Poble Nou, col·labora amb les “Regidores de Serveis Socials i de la Gent Gran de l’Ajuntament de Vilafranca” en la seva “Campanya Nadal Solidari  per a la Gent Gran”, que consisteix en visitar als avis i avies mes grans de 80 anys i que viuen sols o soles al nostre barri. 

Aquestes visites, enguany, les  gestionen els membres de la nostra Junta Directiva,  les nostres professores i monitores, socis i sòcies voluntàries de l’AV i diversos voluntaris/es veïns del barri que venen efectuant aquesta interesant labor des de ja fa molts anys. 

Es fa entrega d’un petit obsequi que, aquest any consta d’una caixa de catànies i un estoig de roba  amb clauer, que ha estat confeccionat per gentilesa del “Grup de Manualitats  del Casal d’Avis del Tívoli”.

Tanmateix durant aquestes visites i de forma totalment discreta i anònima s’intenta fer una petita comprovació del benestar d’aquestes persones i cas de detectar alguna problemàtica es comunica als responsables de la Regidoria de la Gent Gran qui actuen d’immediat per resoldre el possible cas plantejat. 

Tots els que participem en aquesta entranyable campanya ens sentim molt orgullosos  i satisfets ja que, de cada persona que visitem, ens emportem el seu profund agraïment i la bona estona que passem amb ells i elles. 

* * * FEM BARRI TAMBÉ PER LA NOSTRA GENT GRAN * * * 

 • Participació ens els diferents Consells Municipals.

Des de fa uns quant anys estem participant i col·laborant activament en les reunions, els treballs, propostes i resolucions dels diferents consells municipals en els que hi tenim representació i que son…

 • Consell Municipal de Igualtat, Solidaritat i Cooperació a traves de la Marina Lassa.
 • Consell Municipal del Habitatge traves d’un representant elegit per les 8 AV de Vilafranca.
 • Consell Municipal del Medi Ambient a traves d’Isidre Barrado.
 • Consell Municipal de Drets Socials a traves de Mª Rosa Freixedas.
 • Consell Municipal de la Gent Gran a traves de la Fina Milà.
 • Consell Municipal per la Convivència i Policia a traves de Miquel Giner.
 • Reunions i treballs amb Urbanisme, Via Publica, Pla de Mobilitat, etc. a traves d’en Joan Padilla.
 • Reunions i treballs amb Alcaldia i altres Regidories, resta d’Administracions Publiques i relacions amb altres entitats i associacions, a traves d’en Josep Mª Tobella.
 1. Altres activitats

Les poden consultar totes a la nostra Memorial Anual d’Activitats de l’any 2022 i d’entre totes volem destacar la Matinal Anual en benefici de la Marató de TV3 en que enguany es varen recaptar 1.000 euros, les diferents col·laboracions amb altres entitats del barri com el Moviment Infantil de Vilafranca, el Casal d’Avis del Tívoli, etc.

Amb motiu del mes de 40 anys de història de la nostra entitat tenim previst organitzar un Concurs pel disseny d’un nou Logotip.

Ens volem seguir obrint al barri i en aquest sentit estem preparant la nostre presentació de qui som i que fem per les escoles, llars infantils i resta d’entitat del nostre barri.

**********************************

Us esperem el dilluns 12 de març del 2023 a les 19.30 hores al nostre local social.

En acabar l’Assemblea brindarem amb una copa de cava i pastes.

Rebin una cordial salutació en nom de tota la Junta Directiva.

Associació de Veïns del Barri del Poble Nou  G59163980

C/ Tossa de Mar nº 13, baixos

93-8915625 i 626191354

veins@veinspoblenou.cat

www.veinspoblenou.cat

www.facebook.com/veinspoblenou.cat

Instagram: #barripoblenouvilafranca

08720-Vilafranca del Penedès

Josep Maria Tobella        Joan Padilla                             Miquel Giner

Presidència                       Sots-presidència                   Tresoreria

Marina Lassa                        Fina Milà              Isidre Barrado           Mª Rosa Freixedas             

Secretaria                             Vocalia                 Vocalia                         Vocalia

Annexes

Balanç provisional a 31-12-22

Pressupost 2023 

*********************************************

 

 • ACTA ASSEMBLEA ANUAL DE SOCIS DE L’ANY 2022

 

 
 
Vilafranca del  Penedès a 13 d’abril del 2023 

A les 19.30 hores del dilluns dia 13-03-23 es dona per iniciada aquesta Assemblea General de Socis/es 2022, amb la presència de 24 socis/es de ple dret, segons llistat segellat i signat que s’adjunta a la present Acta i que es va desenvolupar, segons carta de Convocatòria Oficial del 20-02-23, amb el següent

Ordre del dia :

1. Lectura i Aprovació, si s’escau, de l’Acta de l’Assemblea Anual Ordinària 2021.

Els presents renuncien a la seva lectura i s’aprova per unanimitat.

2. Presentació de la Memòria Anual d’Activitats 2022. 

Presentada als assistents es varen fer alguns aclariments i explicacions de les activitats més importants de l’entitat en tots els àmbits on es participa: Relacions de socis i veïns amb la Administració, principalment amb l’Ajuntament de Vilafranca per temes de civisme, circulació, urbanisme, etc.; la nostra assistència i aportacions als diferents Consells Municipals on participem com són Igualtat, Convivència, Gent Gran, Drets Socials i Medi Ambient; Activitats culturals com idiomes, tallers de memòria, etc., o físiques com gimnàstica i ioga, així mateix d’esbarjo com la Festa del Barri, la Festa del Patge, o solidaries com la Marató de TV3 i finalment les col·laboracions amb els Administradors de Festa Major amb la Capta i les Matinades.

3. Aprovació si s’escau dels Comptes de l’Exercici 2022 i del Pressupost per l’any 2023.

Vàrem presentar als soci/es assistents un document comptable amb el nostre Balanç a 31-12-22, així com el Pressupost del 2023. Si algun soci/a vulgues una copia dels indicats documents ens ho pot sol·licitar per correu electrònic a veins@veinspoblenou.cat o passar a recollir pel nostre local social de dilluns a dijous de 10 a 12 hores.

Un cop fets els diversos aclariments sol·licitats tant el Balanç a 31-12-22 com el Pressupost 2023 varen ser aprovats per unanimitat.

4. Ratificació de les Altes i Baixes de Socis/es durant l’any  2022.

Els presents aproven la relació d’altes i baixes per unanimitat. 

5. Ratificació de la Junta Directiva:

L’actual Junta Directiva va ser nomenada durant l’Assemblea Anual de Socis/es Ordinària de l’any 2021 i el seu mandat actual acaba oficialment el 22-03-2027. No obstant l’indicat és demana poder comptar amb la seva renovada confiança, cosa que és aprovada per tots els presents. 

6. Col·laboracions i Gestions amb altres entitats com l’Ajuntament de Vilafranca, Entitats del Barri, La marató de TV3, etc.

Es va fer un breu resum i aclariment de tots els temes que ja havíem anunciat a la carta de convocatòria i que es poden consultar àmpliament a la nostra Memòria Anual d’Activitats del 2022 a www.veinspoblenou.cat/Memories Anuals.

7.Precs i preguntes.

Es rep la inquietud per part dels socis presents de com afectarà la reducció del nombre de places de pàrquings disponibles al carrer quan s’acabin les obres de Tossa de Mar. Es comenta la possibilitat de la creació dels anomenats “aparcaments dissuasius” entenent-se com places d’aparcament situades més a l’exterior del barri però amb la incorporació en paral·lel d’una llançadora fins al centre, Des d e l ‘AAVV es pren el compromís de fer un seguiment intensiu del tema a traves del Pla de Mobilitat de l’Ajuntament.

Per altra banda també es fa referència a la preocupació creixent del tema patinets i el seu incivisme en determinades ocasions on circulen per les voreres i a velocitats elevades.

I sent les 20.30 hores del dia 13-03-23 es dona per finalitzada aquesta Assemblea General de Socis 2022, de la que la Secretaria redacta aquesta acta amb el vist–i-plau del President. 

Per la Junta:

 

Josep Mª Tobella

President

Joan Padilla

Sots-President                                                                                           

Marina Lassa 

Secretaria               

Miquel Giner

Tresorer

 

 

Fina Milà 

Vocal                 

Maria Rosa Freixedas    

Vocal      

Isidre Barrado

Vocal   

 

                                

 

 

*******************************************************

 • Dades Econòmiques 2023 
 • Esborrany de Tancament Exercici 2023

 Cal tenir en compte que fins que els comptes anuals no s’aprovin en l’Assemblea Anual de Socis 2023 a celebrar no més tard dels mesos de març o abril del 2024,  no es poden considerar definitius. 

Balanç provisional a 31-12-2023        
         
         
         
 Concepte     Import  
10. FONS ASSOCIACIO     16.393,44  
    101. FONS ASSOCIACIO   16.393,44    
    129. PERDUES I GUANYS        
        12900000   PERDUES I GUANYS        
         
20. IMMOBILITZACIONS IMMATERIALS     2.602,82  
    206. APLICACIONS INFORMATIQUES   2.602,82    
        20600001   APLICACIONS INFORMATIQUES  2.602,82      
         
21. IMMOBILITZACIONS MATERIALS     9.189,20  
    215. MOBILIARI   5.748,54    
        21500001   MOBILIARI  5.748,54      
    216. EQUIPS INFORMATICS   2.166,48    
        21600001   EQUIPS INFORMATICS  2.166,48      
    217. EQUIPS DE SONORITZACIO   1.274,18    
        21700001   EQUIPS DE SONORITZACIO  1.274,18      
         
28. AMORTITZACIO ACUMULADA DE L’INMOVILITZAT        
    280. AMORTITZACIO ACUMULADA APLICACIONS INFORMATIQUES        
        28000001   AMORTITZACIO ACUMULADA EQUIPS        
    281. AMORTITZACIO ACUMULADA D’EQUIPS INFORMATICS        
        28100001   AMORTITZACIO ACUMULADA MOBILIA        
         
43. QUOTES SOCIS     15,00  
    430. QUOTES SOCIS   15,00    
    438. PREVISIO QUOTES SOCIS        
        43008000   PREVISIO ANUAL QUOTES SOCIS        
         
48.  AJUSTAMENTS PER PERIODIFICACIO        
    480. DESPESES ANTICIPADES        
    485. INGRESSOS ANTICIPATS   -1.069,84    
        48500001   INGRESSOS ANTICIPATS CAVVP        
        48500002   INGRESSOS ANTICIPATS AVPN  -1.069,84      
         
57. TRESORERIA     3.689,90  
    570. CAIXA   1.612,24    
        57000001   CAIXA EFECTIU AVPN  1.612,24      
        57000002   CAIXA EFECTIU CAVVP        
    572. BANCS I INSTITUCIONS DE CREDIT C/C VISTA   2.077,66    
        57200001   CAJA MAR  1.010,83      
        57200002   BANC SABADELL  1.066,83      
         
60. DESPESES     20.237,13  
    620. TAXES I TRIBUTS   28,44    
        62000001   TAXES I TRIBUTS  28,44      
    621. REPARACIONS I CONSERVACIO   24,37    
        62100001   REPARACIONS I CONSER  24,37      
    623. SERVEIS DE PROFESSIONALS INDEPENDENTS        
        62300001   SERVEIS PROFESSIONALS        
    625. PRIMES D’ASSEGURANCES   526,93    
        62500001   PRIMES ASSEGURANCES  526,93      
         
    626. DESPESES BANCARIES   624,18    
        62600001   DESPESES BANCARIES  624,18      
    627 PUBLICITAT   1.560,62    
        62700001   PUBLICITAT GENERAL ASSOCIACIO  916,58      
        62700010   DESPESES DE CORREU  644,04      
    628. SUBMINISTRAMENTS   3.703,94    
        62800010   TELEFON I INTERNET  600,56      
        62800020   DESPESES DE NETEJA  1.524,98      
        62800030   DESPESES INFORMATICA  935,71      
        62800040   MATERIAL OFICINA  642,69      
        62800041   (*)MATERIAL OFICINA REPRO-ABAC        
    629. FESTA DEL BARRI   12.413,38    
        62900001   MENJARS I BEGUDES FESTA BARRI  2.540,24      
        62900002   COLLES CASTELLERES FESTA BARRI        
        62900003   PROGRAMES FESTES DEL BARRI  1.662,54      
        62900004   SONORITZACIO – ILUMINACIO FB  3.545,30      
        62900005   GRUPS MUSICALS – OQUESTRES FB  1.617,90      
        62900006   GRUPS HAVANERES FESTA BARRI  1.000,00      
        62900007   ROM CREMAT: APROV I PREPARACIO  304,92      
        62900008   COBLES I AGRUP SARDA FB  850,00      
        62900009   ANIMACIO INFANTIL FESTA BARRI  707,85      
        62900010   COL.LABORADORS FESTA BARRI  220,00      
        62900011   DESPESES VARIES FESTES DEL BAR  452,13      
        62900012   PIROTECNIA FESTA BARRI  290,40      
        62900013   PUBLICITAT FESTA DEL BARRI  562,10      
        62900014   INGRESSOS FESTA DEL BARRI  -1.640,00      
        62900015   DESPESES DE CORREU FESTA BARRI        
        62900016   SERVEIS PROFESSSIONALS FB        
        62900017   TEL.LES ACROBATIQUES FES BARRI  300,00      
    630. FESTA MAJOR   750,00    
        63000001   MENJARS I BEGUDES CAPTA FM        
        63000002   PUBLICITAT CAPTA FESTA MAJOR        
        63000003   DESPESES DIVERSES CAPTA FM        
        63000004   MENJARS I BEGUDES MATINADES FM  750,00      
        63000005   PUBLICITAT MATINADES FM        
        63000006   DESPESES DIVERSES MATINADES FM        
    631. FESTA DEL PATGE   242,07    
        63100001   MENJARS I BEGUDES FESTA  PATGE  161,20      
        63100002   PUBLICITAT FESTA DEL PATGE  50,00      
        63100003   DESPESES DIVERSES FES PATGE  30,87      
    632. APORTACIONS A CURSETS        
        63200001   APORTACIONS A CLASSES DE CUINA        
        63200002   APORTACIONS A CLASSES D’ANGLES        
        63200003   APORTACIONS VARIES        
    633. ALTRES DESPESES INDEFINIDES   363,20    
        63300001   ALTRES DESPESES INDEFINIDES  363,20      
    634. LA MARATO DE TV3        
        63400001   PUBLICITAT ACTES MARATO TV3        
        63400002   MENJARS  I BEGUDES  MARATO TV        
        63400003   SO I ILUMINACIO MARATO TV3        
    678. COMPTABILITZACIO ROBATORI        
        67800001   COMPTABILITZACIO ROBATORI        
         
         
         
68. DOTACIONS PER L’AMORTITZACIO DE L’INMOVILITZAT        
    680. DOTACIONS PER L’AMORTITZACIO DE L’INMOVILITZAT        
        68000000   DOTACIONS PER L’AMORTITZACIO        
         
70. INGRESSOS, SUBVENCIONS I DONACIONS     18.270,77  
    721. INGRESSOS QUOTES SOCIS   5.040,00    
        72100001   QUOTES ANUALS SOCIS  5.220,00      
        72100002   QUOTES ANUL.LADES SOCIS BAIXA  -180,00      
    722. PREVISIO QUOTES SOCIS        
        72200000   PREVISIO ANUAL QUOTES SOCIS        
    723. INGRESSOS DE COL·LABORADORS. DONACIONS COMERCIANTS BARRI   3.616,00    
        72300001   APORTACIONS COMERCIANTS BARRI  3.616,00      
    724. SUBVENCIONS OFICIALS A LES ACTIVITATS   8.504,77    
        72400001   SUBVENCIONS AJUNTAMENT VILAFRA  8.244,49      
        72400002   SUBVENCIONS CONSELL COMARCAL  260,28      
        72400003   SUBVENCIONS GENERALITAT CATALU        
    728. DONACIONS I ALTRES INGRESSOS PER A ACTIVITATS   760,00    
        72800001   APOR CLASSSES D’ANGLES INFANTS  760,00      
        72800002   APOR.  GIMNASTICA I IOGA        
        72800003   APORTACIONS CLASSES DE CUINA        
        72800004   APORTACIONS CLASSES DE COUNTRY        
        72800005   APORTACIONS CESSIO LOCAL SOCIA        
        72800006   APOR. CLASSES DE GANXET CREATI        
        72800007   APORTACIONS VARIES        
        72800008   APORTACIONS AL SOPAR DE BARRI        
        72800009   APORT CLASSES D’ANGLES ADULTS        
        72800010   APORT CLASSES DE FRANCES        
    760. INGRESSOS FINANCERS   350,00    
        76000001   APORT LOTERIES DE CATALUNYA  350,00      
        76000002   APORT LA MARATO DE TV3        
         
80. RESULTAT DE L’EXERCICI – ENTITAT SENSE ANIM DE LUCRE        
    70. TOTAL INGRESSOS   18.270,77    
    60. TOTAL DESPESES   20.237,13    
RESULTAT DE L’ANY     -1.966,36  
Pressupost 2024        
         
         
         
  PRESSUPOST EXERCICI 2024
 
 
     
   
  INGRESSOS ANUALS  
     
  CONCEPTE IMPORT RESUM    
  Conveni Ajuntament de Vilafranca 9.000 € TOTAL INGRESSOS   21.000 €
  Quotes Socis (Estimació 320) 6.400 € TOTAL DESPESES   21.000 €
  Aportacions Comerciants (Es. 100) 4.600 € BENEFICI / PÈRDUA   0 €
  Aportacions d’Activitats Diverses 1.000 €    ENTITAT SENSE ÀNIM DE LUCRE OK
         
  Total ingressos 21.000 €      
       
  DESPESES ANUALS    
       
  CONCEPTE IMPORT    
  Telèfon i Internet 600 €    
  Neteja local social 1.600 €    
  Festes del Barri: Estiu, Patge Raimon 13.000 €    
  Assegurances 600 €    
  Material oficina 700 €    
  Publicitat i publicacions 1.500 €      
  Col·laboracions amb la Festa Major 850 € Miquel Giner Tarrida Josep Mª Tobella  
  Despeses bancàries 550 € Tresorer President  
  Manteniment informàtic 600 €      
     Despeses diverses 1.000 €      
  Total despeses 21.000 €      
         
 • Activitats de Formació, Lleure, Festes del Barri i altres
 • Anglès per a adults: 7 grups de màxim 8 persones amb dues hores setmanals de classe i un total de 35 alumnes aquest 2023.

Mes informació al web: www.veinspoblenou.cat/Activitats/Angles Adults. 

Cursos d’anglès, bàsicament de conversa per a adults, de diferents nivells, basats en la conversa, impartits pels nostres professors Ingrid Vilanova Karlson i Angel Torres.

Horaris a concretar segons el nivell dels alumnes. Majoritàriament al matí i amb possibilitat de tardes. 

 • Anglès per a infants: Diferents grups i nivells amb 25 hores setmanals de classe i un total de 27 alumnes aquest 2023.

Mes informació al web: www.veinspoblenou.cat/Activitats/Angles Infants.    

Cursos complets de diferents nivells dirigits a infants i joves i impartits per la nostra professora Sra. Regina Pausas. Contactar al tel. 669236932.

 • Classes de Francès: Diferents grups i nivells amb 3 hores setmanals de classe i un total de 14 alumnes aquest 2023. Més informació a la professora Anna Llovera Lloveras tel 675 475 013.

Mes informació al Web: www.veinspoblenou.cat/Activitats/Classes Català/Francès 

 • Gimnàstica de Manteniment: Aquest 2023 hi han passat un total de 75 alumnes.

Mes informació al Web: www.veinspoblenou.cat/Activitats/Gimnàstica 

Gimnàstica de manteniment dirigida per la nostra monitora Sra. Meri Fernández.

Els horaris són: Dilluns i Dimecres:   Matí de 8,45 a 9, 45 hores.

Dilluns i Dimecres:   Tarda de 19 a 20 hores. De Dilluns a Dijous:  De 20:30 a 21:30 hores.

Contactar al telèfon 676468065 i correu pasapasmeri@gmail.com 

 • Tai Chi: Aquest activitat actualment esta en període de renovació.  

Més informació al Web: www.veinspoblenou.cat/Activitats/Bitlles Catalanes 

A la nostra associació existeix un Grup de Bitlles Catalanes i que regularment entrena i juga al Parc Tívoli. Contactar amb Jaume Llordes al telèfon 659459625. 

 • Classes d’informàtica per Adults: Sense dades 2023
 • Tallers de Memòria per Gent Gran: Sense dades 2023
 • Sessions d’Escolta i Equilibri Emocional: Sense dades 2023
 • Classes de Dansa Oriental: Sense dades 2023
 • Cessió del local social: Aquest 2023 s’han realitzat 12reunions de diversa indole.

L’associació cedeix  les seves instal·lacions per fer activitats diverses que precisin els nostres associats, com per exemple:

 • Reunions de Comunitats de Propietaris
 • Reunions d’altres entitats
 • Actes d’empresa

Disposem d’una sala gran polivalent i una de petita per a reunions. Tenim  Zona Wifi.     

La utilització del local es totalment gratuïta i els únics requisits són ser soci de l’Associació i  deixar el local netejat i en perfectes condicions d’ús.

Mes informació a l Web: www.veinspoblenou.cat/Activitats/Cessio del Local. 

 • Classes de Cuina: Activitat descatalogada 
 • Classes d’Acordió: Activitat descatalogada 
 • Taller de Activitat descatalogada
 • Classes de Country: Activitat descatalogada
 • Bitlles Catalanes: Activitat descatalogada donat que ja són una entitat social i jurídica independent de la nostra entitat.
 • Classes de Ganxet Creatiu: Aquesta activitat ha estat descatalogada per canvi d’orientació de la Fundació Nou Pops que organitzava aquestes classes. 
 • Festa d’Estiu del Barri:
               Amb el suport

 

FESTA DEL BARRI POBLE NOU: Dies 9, 10 i 11 de juny

DIVENDRES DIA 9-06-23 – Els actes es faran tots seguits 

 • A les 20 hores, en front del local de l’Associació de Veïns al C/ Tossa de Mar 13. Inici d’una “Cercavila Popular”, per diversos carrers del barri per acabar-la al Parc Tívoli, a càrrec del Grup de Grallers de l’Escola Municipal de Música de Vilafranca, Maria Dolors Calvet”.

En arribar el mateix grup ens oferirà un petit repertori musical per donar inicia la Festa del Barri.

 • A les 15 hores a l’escenari del Parc Tívoli, “Presentació del Jurat i dels Participants all Concurs de nou Logotip ”“Presentació del nou Logotip de l’Associació de Veïns del Poble Nou” segons resultat del recent concurs celebrat els últims dies, així com “Entrega de Premis al Guanyador i als dos Finalistes” i entrega de petit detall a la resta de participants.
           Antic Logotip Nou Logotip
                   

??????????????????

 

 • A les 30 hores a l’escenari del Parc Tívoli,  Pregó de la Festa de Barri 2023” a càrrec del nostre veí i reconegut vilafranquí “Toni Ponce Bertrán”,  persona amb elevat esperit de sacrificinadador paralímpic d’alt nivell amb diversos records mundials,  fisioterapeuta de professió,  que de ben segur ens farà passar una bona estona amb les seves experiències tot nadant per tot el mon.
 • En acabar, “Traca d’inici de Festa” a càrrec de “Els 3 Mosqueters” amb l’aportació musical i lumínica per part de “JBD Sonoritzacions”

 

 • Tot seguit, al lateral de la pista esportiva del Parc Tívoli: “Exhibició de Teles Acrobàtiques”, per gentilesa de “La Vertical de Vilafranca” dirigida per la seva directora “Anna Pascual”. Escola d’aeris del Penedès que és un espai de formació, creació i exhibició de disciplines aèries de circ contemporani i de treball corporal conscient.

                                                                   

 

 • Tot seguit i com a cloenda de la jornada, a l’escenari del Parc Tívoli, “Concert de Gòspel” a càrrec del grup “Essència de Gòspel” , dirigits pel seu director “Argemí Curto”.

El grup vilafranquí Essència de Gòspel es va crear l’any 2007 i actualment compta amb 18 cantaires acompanyats d’un pianista i un bateria, tots ells sota la direcció d’Argemí Curto.

Per aquest concert Essència de Gòspel repassarà un gran repertori del gòspel més contemporani, el qual combina tot un reguitzell d’estils musicals que van de la balada al rock, passant pel rhythm and blues o el reggae. El concert que oferiran serà un espectacle ple d’energia amb la clara voluntat de fer passar una molt bona estona a tothom que els vulgui escoltar i amb el clar desig de que tothom en surti molt animat. 

Nota important: Durant la vetllada hi haurà un petit “Servei de Bar” , per gentilesa de “Bar l’Artesà”, amb entrepans de pernil, botifarra blanca i formatge i de begudes, cervesa, coca-cola i aigua a un preu únic de 6 euros.  Entrepà sol: 4 euros, beguda sola: 2 euros i cubates: 5 euros.

“Així podreu gaudir de la jornada tot reposant forces al mateix Parc Tívoli”

                         ************************

DISSABTE DIA 10-06-2023 – Els actes seran de matí i tarda 

 • De 9 a 13 hores, al Parc Tívoli, “Trobada d’Intercanvi de Plaques de Cava” per gentilesa d’en “Joan Valls” 

Durant la jornada es posaran a la venda ampolles de cava Màgnum  de les Caves Emendis en que  la imatge de la placa de cava serà el “Nou logotip” d’aquesta entitat que ha estat seleccionat en el recent concurs. 

 • A les 10 hores del matí al Parc Tívoli: “Primer Partit de la Lliga Penedès de Bitlles Catalanes” per gentilesa del “Grup de Bitlles de Vilafranca” i dirigits per en “Joan Bermudez”.
 • De 11 a 13 hores, “Taller de Pintures i de Pintar cares” per gentilesa del “MIV-Moviment Infantil de Vilafranca” que enguany estant celebrant el seu 50º Aniversari.                               

 A les30 hores a la pista esportiva del Parc Tívoli ”Partits de basquet de 3×3” i en

acabar  ”Concurs de TIR: Two Ball”, organitzat per a jugadors de 10 a 12 anys.  Aquesta activitat serà possible per gentilesa de la “Secció Esportiva del Basquet”  del “Casal de Vilafranca” i dirigida per en “Adrià Arjona”.         

 • A les30 hores a la pista del Parc Tívoli: “Espectacle Infantil” a càrrec del grup “Viri Virom” que de ben segur farà passar una molt bona estona als nostres infants.

 

                
 • En acabar “Xocolatada” per gentilesa del “Restaurant la Garnatxa”, “Cutànies Via i les Fleques Rius, Parés i Mitjans”.                                       
 • A les 19 hores, a la pista del Parc Tívoli,  “Mostra de Balls” per gentilesa de les ballarines del  “Casal d’Avis del Tívoli”, acompanyades pel “Grup de Gimnastes de la nostra Associació” i dirigides per la seva professora “Meri Fernàndez”. 
 • A les 30 hores, “Sopar de Festa del Barri”, segons menús ja informats i reserves efectuades anticipadament durant el mes de maig, servit pel “Restaurant Cal Joanet”. El cava serà servit per gentilesa de l’Associació de Veïns.
 • A continuació a la pista del Parc Tívoli, “Gran Ball” a càrrec del  reconegut grup musical del nostre barri,  “Swing Family”. 

Nota important: Després del sopar i durant la vetllada hi haurà un petit “Servei de Bar” , per gentilesa de “Bar l’Artesà”, limitat a beguda sola: 2 euros i combinat: 5 euros.

“Així podreu gaudir de la jornada tot reposant forces al mateix Parc Tívoli”

************************************

DIUMENGE DIA 11-06-23 – Els actes seran de matí i tarda

 • A les 11 hores, “Classe i Ballada de Country” per gentilesa del Grup Silvers Line Dance i dirigits per “Marta Zapatero”.
 • A les 30 hores al Parc Tívoli a la zona sota arbres, “Ballada de Sardanes” a càrrec de la “Cobla Catània de Vilafranca”. 
 • A les30 hores, al Parc Tívoli: “Concert d’Havaneres” a càrrec del “Grup Xató” de Vilafranca.
 • A la mitja part se servirà “Rom Cremat”, preparat per en “Raimon Cuyàs”, per gentilesa de “l’Associació de Veïns del Poble Nou” 
 • A les 20 hores i com a cloenda de la festa, a l’Església de Fàtima,  “Missa de la Festa del Barri”, pregant pel barri i per tots els seus veïns. Aquesta missa està organitzada per les “Parròquies de Vilafranca” i la celebrarà mossèn “Xavier Aymerich”.

*****************************************

Loteria solidaria “La Dooble”

Per finalitzar i donada la bona acollida que va tenir l’any passat, posarem a la venda per tots els nostres socis, veïns i amics, la loteria “La Dooble,  de Loteries de Catalunya que nomes la podem utilitzar les entitats sense ànim de lucre.

Així es que, durant els tres dies de la Festa del Barri, els membres de la Junta i altres col·laboradors, degudament identificats amb una armilla amb el nostre nom i logotip, els convidarem a participar en aquest nou, interessant i social joc. I en podrem seguir comprant fins el dia 3-12-2023 al nostre local, als establiment de Ca la Madrona o per Internet. Gràcies!

****************************************

 

Agraïments:

 • A tots els nostres socis i sòcies pel seu renovat suport any darrera any.
 • A tots els comerciants del barri que sense la seva col·laboració, ja sigui a traves de la publicitat a aquest programa, ja sigui pel seu suport en material o logística, aquesta festa no seria possible.
 • A tots els nostres proveïdors de serveis i d’espectacles per les seves renovades aportacions.
 • Al departament de Serveis Urbans de l’Ajuntament de Vilafranca per la seva aportació de material i pel seu suport logístic.
 • A tots els responsables dels diferents actes oferts pel seu ajut.
 • Al nostre entranyable grup de col·laboradors i col·laboradores.

“QUE GAUDIM DE LA NOSTRA FESTA AMB SEGURETAT I RESPONSABILITAT  I FINS A LA PROPERA”

                          Organitza                                                                 Amb el suport de

“MOLTES GRÀCIES A TOTS I A TOTES PER FER-HO POSSIBLE”

“VISCA EL NOSTRE ESTIMAT BARRI DEL POBLE NOU”

 

************************************************

  Organitza                                                         Amb el suport de

“MOLTES GRÀCIES A TOTS I A TOTES PER FER-HO POSSIBLE I VISCA EL NOSTRE ESTIMAT BARRI DEL POBLE NOU”

Mes informació a la Web: www.veinspoblenou.cat//Festes del Barri/Festa del Barri.

************************************************

 • El Patge Raimón a l’Associació de Veïns

 

ACTES DE NADAL 2023 I ANY NOU 2024

 1. CONCERT DE NADAL EL DILLUNS 18-12-23 AL CASAL D’AVIS DEL TÍVOLI AMB VENDA DE REGALS I DETALLS NADALENCS  EN BENEFICI DE LA MARATÓ DE TV3

El proper dilluns 18-12-23 a les 17 hores,  les reconegudes Coral del Tívoli i Coral Kandenit ens oferiran un magnífic Concert de Nadal, al Casal d’Avis del Tívoli,  que de ben segur ens farà emocionar.

Durant la tarda i amb la col·laboració del Grup d’usuaris/es del Casal d’Avis i d’aquesta Associació Veïnal del Poble Nou es posaran a la venda regals nadalencs a benefici de la Marató de TV3.

Us esperem a tots i a totes!          FEM BARRI I FEM-LO SOL.LIDARI!

************************

 1. RECOLLIDA  DE  CARTES  PER SES MAJESTATS ELS  REIS  D’ORIENT  PER  PART DEL “PATGE RAIMON”
Data:        Dimecres 27-12-23
Horari:        De 17.30 a 20 hores
Lloc:        Al nostre local social al C/ Tossa de Mar 13

I gaudirem de …….

Activitats infantils per gentilesa del Taller d’Assaig de Teatre.
Pastes, xocolatines i aigües per la nostra mainada per gentilesa de l’Associació  Veïnal.

“Veniu amb els vostres fills, nets i nebots a entregar la carta al Patge Raimon, us  hi esperem”                               

FEM  BARRI  AMB IL.LUSIÓ  PER  LA  NOSTRA MAINADA”

******************

 1. FELICITACIO DE NADAL

L’Associació Veïnal del barri del Poble Nou us desitgem que passeu unes

“Molt Bones Festes de Nadal i Cap d’Any”en companyia dels vostres estimats i estimades.                  

Una forta abraçada de part de tota la Junta Directiva

Isidre Barrado Vocal Fina Milà

Vocal

Mª Rosa Freixedas Vocal Miquel Giner Tresoreria
Marina Lassa Secretaria Joan Padilla

Sotspresidència

Josep M Tobella Presidència

Mes informació al Web: www.veinspoblenou.cat/Festes del Barri/ El Patge Raimon

 • Matinal a benefici de la Marató de TV3:

 

 

GRAN MATINAL EN BENEFICI DE LA MARATÓ DE TV3 AL PARC TIVOLI EL DIUMENGE DIA 14 DE GENER DEL 2024 DE DE 11.30 a 14 HORES

 • Exhibició de Balls de tots els temps per gentilesa dels usuaris/es del Casal d’Avis del Tívoli i del Grup de Gimnastes de l’Associació Veïnal del Poble Nou,  dirigits per la Meri Fernández.
 • Exhibició de Dansa i Balls per  gentilesa de l’Escola de Ball Golden Dance Lab by Mar&Elisa.
 • Taller de Bitlles Catalanes per gentilesa del Grup de Bitlles de Vilafranca.
 • Tallers de jocs amb idiomes, francès i anglès per gentilesa dels nostres professors Àngel Torres,  Anna Llovera i Ingrid Vilanova.
 • Estand i Taller familiar d’emocions i jocs en família per gentilesa de l’equip de “Somriu Penedès SCCL” dirigit per Lia i Ruth Marrugat.
 • Venda de diversos objectes fets a mà per gentilesa de les Iaies usuàries del Casal d’Avis del Tívoli i de les Gimnastes de l’Associació Veïnal del Poble Nou.
 • Estand informatiu de l’entitat “Grup Cooperatiu Entrem”.
 • Vermut solidari a “L’Espai SIS” al C/ Bisbe Morgades 21, del “Grup Cooperatiu Entrem”.
 • Sorteig d’un Val de roba de la botiga “Entrem Moda” del C/ Sant Pere 46, valorat en 25 euros, per gentilesa del “Grup Cooperatiu Entrem”.
 • Sorteig de 1 Peça de Patchwork valorada en 100 euros, per gentilesa de la Sra. Teresa.
 • Sorteig de 5 Quadres pintats pel pintor vilafranquí Quim Boleda i Domènech i els seus col·laboradors, valorats entre 100 i 200 euros.
 • Sorteig de varies Aquarel·les per gentilesa de les usuàries del Casal d’Avis del Tívoli.
 • Nota: El preu del tiquet per aquests sorteigs és d’un mínim de 2 euros. 
 • Sonorització i ambient musical per gentilesa de JBD-Sonoritzacions.

“Vine a gaudir d’un matí solidari i fes la teva Aportació Voluntària”

“US HI ESPEREM – FEM BARRI — FEM-LO SOLIDARI”

 

 • Col·laboració amb els Administradors de la Festa Major de Vilafranca: 
 • Capta de Festa Major al Tívoli i Matinades de Festa Major al barri
   

CAPTA FESTA MAJOR 2023

Els administradors i les administradores de la Festa Major de Vilafranca 2023 repeteixen el format dels últims anys  per la Capta de Festa Major als Barris.

Per el que fa al nostre barri, el divendres dia 18-08-23, entre les 18 i les 20:30 hores, al Parc del Tivoli, hi haurà un punt de venda dels programes, a disposició de tots els nostres socis, veïns, comerciants, entitats i amics. L’acte estarà amenitzat per alguns Balls de la Festa Major, pendents de confirmació.                               

Tanmateix i com a aportació de la nostre Associació Veïnal,  posarem a disposició del públic assistent botelles d’aigua.  ¡Us animem a passar una bona estona al Parc Tivoli!

MATINADES  FESTA MAJOR 2023

Com cada any, el dimecres dia 30-08-23 a les 7 del mati a la Plaça de la Vila,  hi haurà l’inici de les Matinades de la Festa Major 2023. Tal com es habitual la matinera cercavila es dirigirà cap al nostre barri, fent una ruta per diferents carrers, per finalitzar al nostre entranyable Parc Tivoli, on aquesta Associació Veïnal, tal com es ve fent des de  molts anys, tindrem preparat un petit esmorzar que acompanyarem amb aigua i un bon Cava del Penedès.

Enguany disposarem de dues colles de grallers: Pendent de confirmació.                                        

¡US DESITGEM UNA MOLT BONA FESTA MAJOR 2023!

Mes informació al Web: www.veinspoblenou.cat/Festes del Barri/ Festa Major de Vilafranca al Barri 

 • Col·laboració amb l’Ajuntament de Vilafranca i altres administracions i entitats.
 • Col·laboració amb l’Ajuntament de Vilafranca 2023

Durant tot l’any hem estat col·laborant activament diferents serveis de l’Ajuntament de Vilafranca amb les següents actuacions: 

 • Visita anual de l’Alcalde, Regidors, Tècnics Municipals, Policia Local, etc.: Any 2023 es va realitzar sota el nou model d’Alcaldia de Proximitat durant els dies 27 al 30-11-23. Tots vostès hauran rebut el document de resum de totes les queixes, incidències i propostes recollides tant pel la pròpia associació tant com les fetes  pels socis, veïns i entitats del barri que ens varen col·laborar així com les recollides durant els dos dies de reunions publiques.

Si algú de vostès vol recuperar aquest document el poden consultar a la pagina principal de la nostra web, www.veinspoblenou.cat, sol·licitar una copia a traves del correu electrònic, veins@veinspoblenou.cat o passar pel nostre local social qualsevol dimarts o dijous de 10 a 12 hores.

 • Recollida d’incidències, queixes i suggeriments dels nostres socis, veïns i comerciants del barri, dels diferents àmbits d’actuació municipal:

Durant aquest any 2023 hem comptabilitzat un total de 18 correus electrònics de recollida dels diferents temes i estem molt satisfets donat que hem obtingut resposta al 100% dels nostres escrits amb una resolució favorable als interessos sol·licitats que estimem en un 80%.

 • Presentació d’incidències, queixes i suggeriments propis per part dels membres de la Junta Directiva:

Tanmateix hem presentat temes de recollida pròpia que anem observant en el dia a dia tot passejant pel barri o efectuant visites de control més puntuals si ha estat el cas.

Hem comptabilitzat un total de 9 correus amb una resposta del 100% i amb una resolució favorable en el 90%.

 • Temes mes importants en els que estem treballant actualment

Lamentem el tenir que informar, donada la lentitud de les negociacions,  ens seguim interessant periòdicament per les negociacions de l’Ajuntament amb Adif sobre la cobertura de la llosa pendent fins al Pont de  Moja. Sabem que es un tema ja molt preocupant per la salut i benestar de molts dels nostres veïns. Ara la bona noticia es que ja s’han reiniciat les converses i s’ha firmat un acord en que, si tot va be en dos anys podem tenir ja iniciades les obres.

Continuem fent seguiment de les plagues de rates i coloms.

Estem fent un seguiment de la gran quantitat d’embornals del barri que estant obturats per terra, fulles i herbes i estem gestionant la seva  neteja amb el Servei d’Aigües de Vilafranca que en son els responsables i ens plau informar que durant aquest mes de gener s’estan netejant els embornals del nostre barri.

Estem col·laborant activament amb el Servei d’Agents Cívics de l’Ajuntament. Cada dimarts de cada 15 dies ens visiten al nostre local i intercanviem opinions, queixes, suggerencies pròpies i dels socis i veïns, etc.

Tanmateix amb el Servei de Policia de Proximitat de la Policia Local amb qui també ens entrevistem cada dijous de cada 15 dies amb el mateix objectiu de proposar millores de civisme, circulació, seguretat, etc.

En aquest sentit estem insistint amb el importants problemes de les defecacions dels gossos, patinets per les voreres, botellons a diferents indrets del barri i qualsevol acte d’incivisme que es detecti o ens informin.

 • Col·laboració amb la “Campanya Nadal Solidari per a la Gent Gran

Un any més l’Associació de Veïns del Poble Nou, col·labora amb les “Regidores de Serveis Socials i de la Gent Gran de l’Ajuntament de Vilafranca” en la seva “Campanya Nadal Solidari  per a la Gent Gran”, que consisteix en visitar als avis i avies mes grans de 80 anys i que viuen sols o soles al nostre barri. 

Aquestes visites, enguany, les  gestionen els membres de la nostra Junta Directiva,  les nostres professores i monitores, socis i sòcies voluntàries de l’AV i diversos voluntaris/es veïns del barri que venen efectuant aquesta interesant labor des de ja fa molts anys. 

Es fa entrega d’un petit obsequi que aquest any ha estat una caixa de catànies.

Tanmateix durant aquestes visites i de forma totalment discreta i anònima s’intenta fer una petita comprovació del benestar d’aquestes persones i cas de detectar alguna problemàtica es comunica als responsables de la Regidoria de la Gent Gran qui actuen d’immediat per resoldre el possible cas plantejat. 

Tots els que participem en aquesta entranyable campanya ens sentim molt orgullosos  i satisfets ja que, de cada persona que visitem, ens emportem el seu profund agraïment i la bona estona que passem amb ells i elles. 

* * * FEM BARRI TAMBÉ PER LA NOSTRA GENT GRAN * * * 

 • Participació ens els diferents Consells Municipals de l’Ajuntament

Des de fa uns quant anys estem participant i col·laborant activament en les reunions, els treballs, propostes i resolucions dels diferents consells municipals en els que hi tenim representació i que son…

 • Consell Municipal de Igualtat, Solidaritat i Cooperació a traves de la Marina Lassa.
 • Consell Municipal del Habitatge traves d’un representant elegit per les 8 AV de Vilafranca. Aquesta legislatura ens representa l’AV de Sant Julià.
 • Consell Municipal del Medi Ambient a traves d’ un representant elegit per les 8 AV de Vilafranca. Aquesta legislatura ens representa l’AV de les Clotes.
 • Consell Municipal de Drets Socials a traves de Mª Rosa Freixedas.
 • Consell Municipal de la Gent Gran a traves de la Fina Milà.
 • Consell Municipal per la Convivència i Policia a traves de Miquel Giner.
 • Reunions i treballs amb Urbanisme, Via Publica, Pla de Mobilitat, etc. a traves d’en Joan Padilla.
 • Reunions i treballs amb Alcaldia i altres Regidories, resta d’Administracions Publiques i relacions amb altres entitats i associacions, a traves d’en Josep Mª Tobella i del membre de junta encarregat de cada tema.

A2. Altres activitats

Les poden consultar totes a la nostra Memorial Anual d’Activitats de l’any 2023 i d’entre totes volem destacar la Matinal Anual en benefici de la Marató de TV3 en que enguany es varen recaptar 1.100 euros amb l’inestimable direcció de la Meri Fernandez i la col·laboració de diverses entitats del barri i de Vilafranca, com el Grup de Bitlles Vilafranca,  Somriu Penedes, Grup Entrem, Espai SIS, Escola de ball Golden Dance Lab i els nostres professors d’idiomes.

Tanmateix seguim gaudint de col·laboracions amb altres entitats del barri com el Moviment Infantil de Vilafranca, el Grup d’Escoltes, el Casal d’Avis del Tívoli, etc.

Amb motiu del més de 40 anys de història de la nostra entitat i tal com tots vostès recordaran vàrem organitzar un Concurs pel disseny d’un nou Logotip que vàrem presentar en societat durant la Festa del Barri del passat mes de juny. Esperem que sigui del seu agrat.

Ens volem seguir obrint al barri i en aquest sentit estem preparant la nostre presentació de qui som i que fem per les escoles, llars infantils i resta d’entitats del nostre barri.

**********************************

I pel 2024 què…

 1. Administració general de l’Associació: En primer lloc continuar i complir amb els actes administratius propis de l’Associació com són la celebració de l’Assemblea General de Socis durant el primer semestre de l’any i les habituals reunions mensuals de la Junta Directiva. Tanmateix continuar assistint a les reunions dels diferents Organismes als quals pertanyem i/o i tenim relació com són l’Ajuntament de Vilafranca i dins d’ell, la Comissió per la Convivència i Mediació, la de Policia de Barri, la d’Igualtat, la de la Gent Gran, la de Medi Ambient, la d’Habitatge, etc.

També tenim representació al Consell Municipal de Serveis Socials i al Consell de Sercom, Radio i TV de Vilafranca. També continuar amb les reunions que es s’estan efectuant amb les altres associacions de veïns i associacions diverses de Vilafranca per tractar els temes que siguin del nostre mutu interès i/o que estimem siguin d’utilitat per els nostres socis i veïns.

 1. Gestió Comptable i Fiscal: Complir amb les obligacions fiscals pertinents. Portar la comptabilitat adequada a la llei. Presentació Model 347 a Hisenda. Presentar tota la documentació comptable i de gestió a l’Ajuntament de Vilafranca per tal de renovar la Subvenció Anual que rebem segons Conveni.
 2. Comunicació amb els socis: Tema pendent dels dos últims anys i que ens costa molt d’acabar de definir. Un altre tema molt important per nosaltres és millorar considerablement la nostra relació amb els socis i veïns del barri. En aquest sentit i en el referents als nostres socis, i tot aprofitant les prestacions del nostre nou programa informàtic de gestió (Veure inversió 2014) hem fet, estem fent i farem una contundent tasca per poder actualitzar totes les dades dels socis i així complir també amb tot el que estipula la protecció de dades. Aquí sol·licitem dels nostres socis siguin tan amables d’actualitzar totes les seves dades bé a través del web a l’apartat socis, bé per correu electrònic o bé presencialment al nostre local social.
 3. Campanya Captació de nous Socis: L’any 1977 un entusiasta grup de veïns va impulsar la creació de la nostra associació amb l’objectiu de potenciar la convivència veïnal, fomentar iniciatives culturals, esportives, espectacles, etc. i ser un canal de comunicació entre el barri i l’Ajuntament.

Cal agrair a les diferents juntes que han anat passant al llarg dels anys el seu esforç en col·laborar a la millora del nostre barri i potenciar les diferents activitats que porta a terme aquesta associació.

També cal agrair a totes aquelles persones anònimes que, de forma totalment desinteressada, han i estant col·laborant, any darrere any, en les nostres activitats i en les nostres celebracions, tal com és la nostre entranyable Festa del Barri que celebrem cada mes de Juny.

Les finalitats de la nostra associació són:

 • Donar suport a les reivindicacions veïnals, que es creguin oportunes, de cara a la millora del barri. 
 • Col·laborar amb les diferents administracions, fer el seguiment, o formar part de comissions en les accions que promoguin millores per la qualitat de vida dels ciutadans del nostre Barri. 
 • Facilitar activitats formatives i de lleure per els nostres associats.  
 • Doncs partint d’aquestes importants dades històriques i del bon fer del nostres antecessors als quals volem deixar constància del nostre agraïment per la bona tasca feta, creiem que en un barri on som uns 8.000 veïns, segons les últimes dades facilitades per l’Ajuntament de Vilafranca, tenir una base social de 250 socis és molt poc i ens agradaria incrementar el nostre nombre de socis i sòcies d’acord amb la demografia del barri. 
 • Com més siguem més força podrem fer en les diverses reivindicacions que vagin sorgint al llarg dels anys i com més siguem més i millors coses podrem fer i oferir ja que disposaríem de més recursos, tant humans com dineraris. 
 • En aquest sentit fem una crida a tots els nostres veïns i comerciants per tal que qui ho desitgi pugui venir a col·laborar amb la junta i amb les diverses activitats que es desenvolupen i es puguin desenvolupar en el futur i el que desitgi només col·laborar com a soci o sòcia serà molt benvingut. Ànims! Penseu que nomes són 15 euros a l’any de quota. Us podeu fer socis a través de la pàgina web, pestanya “No Socis”, per correu electrònic o per visita al nostre local social.
 1. Llei de Protecció de Dades: En aquest apartat de la Llei de Protecció de Dades ja hem adaptat la nostra pàgina web i el nostre correu electrònic a dita llei en el sentit que ja qualsevol persona pot utilitzar el drets que li atorga aquesta important llei. Per el 2021 el nostre objectiu és continuar amb l’actualització de  totes les dades dels nostres socis i obtenir la seva firma, ja sigui en document ja sigui a través del web, per tal de donar total compliment a aquesta important llei.
 2. Llei de Transparència: Seguir donant-li compliment.
 3. Col·laboració amb el Comerç del Barri: De moment, a través de les nostres xarxes socials, venim animant als nostres socis i veïns, durant tota la pandèmia i ara mes que mai que es quedin a comprar a les mes de 100 botigues, establiments i professionals que tenim establerts al Barri del Poble Nou.

En aquest sentit vàrem demanar a la nova entitat Vilafranca Activa que vinguessin a presentar-se al nostre local a tot el teixit comercial i professional del barri amb un notable èxit de participació.

 

 

PRESENTACIÓ A TOT EL SECTOR COMERCIAL I PROFESSIONAL DEL BARRI DEL POBLE NOU DE LA NOVA ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS I PROFESSIONALS DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS “VILAFRANCA ACTIVA”

Tal com ja vàrem informar a la nostra web i a les nostres xarxes socials , el passat dia 23-10-23 al Vinseum de Vilafranca, els responsables de les associacions de comerciants, Centre Vila i Comerciants de la Girada, varen anunciar la seva fusió i la creació de una nova “Associació de Comerciants i Professionals de Vilafranca del Penedès”, que amb el nou nom de “Vilafranca Activa”, es vol obrir a tot el teixit de la Vila i segons les seves pròpies paraules amb el clar objectiu de ….

Tornar a posar el comerç a l’alçada que Vilafranca i la comarca necessita  és un plantejament  important,  necessari i imprescindible. Som conscients de que hem de tenir un teixit comercial fort, doncs la nostra ciutat s’ho mereix i hem de transmetre i enfortir aquest missatge a tothom.

Aquesta Associació Veïnal del Poble Nou en la seva línia de col·laborar al màxim en tot allò que representi una millora per els col·lectius del nostre barri es va posar a disposició de la nova entitat a fi i efecte de potenciar la seva acció i gestió al teixit comercial i professional del Poble Nou.

Es doncs per aquest motiu que us convidem a la presentació, al nostre barri, d’aquesta nova associació “Vilafranca Activa” el proper dijous dia 16-11-23 a les 20.30 hores al nostre local social del C/ Tossa de Mar 13 baixos. 

La vostra assistència, opinió i participació és molt important per poder aconseguir el seu repte!

Josep Mª Tobella, prèsidencia

Associació Veïnal del Barri del Poble Nou                                          

G59163980

C/ Tossa de Mar nº 13, baixos

93-8915625 i 626191354

veins@veinspoblenou.cat

www.veinspoblenou.cat

www.facebook.com/veinspoblenou.cat    

#barripoblenouvilafranca                                                                                        

08720-Vilafranca del Penedès

 

Felix Hill i Xavier Lecegui, gestors de la nova

Associació de Comerciants i Professionals

Vilafranca Activa

Passatge Antoni Sabaté Mill 1-3

93-8922398 / 93-8922239

info@vilafrancacomerç.cat

www.vilafrancacomerç.cat

08720-Vilafranca del Penedès

 

FEM  BARRI, FEM COMERÇ I FEM POBLE – TOTS JUNTS HO ACONSEGUIREM

 1. Fem Barri: Continuarem vetllant per la millora del nostre barri en general i molt especialment per les obres pel cobriment total de la via fins al pont de Moja. En aquest apartat volem deixar constància de la gran sensibilitat que tenim per aquest tema i ens posem al servei dels veïns i veïnes  afectats per el que precisin. Sàpiguen que tenen tot el nostre suport.

Tanmateix seguirem tutelant i vetllant  les obres en instal·lacions urbanístiques, de lleure, etc., pendents.

I estem a disposició de tots els nostres socis i veïns en general del Barri del Poble Nou, per gestionar qualsevol tema que sigui de la seva preocupació. 

Associació de Veïns del Poble Nou – La Junta Directiva a 31-12-2023

Josep Mª Tobella         Joan Padilla                Miquel Giner            Marina Lassa

Presidència                   Sots-presidència        Tresoreria                  Secretaria

Fina Milà                            Mª Rosa Freixedas          Isidre Barrado  

Vocal                                  Vocal                                  Vocal                                                            

 

**************************************************