Dilluns,15 de juliol de 2024
Informació Municipal d'interés

A punt la remodelació de l’entrada a la vila per Crta. de Vilanova i avui s’ha obert un nou aparcament de 72 places a tocar del Centre i de les estacions de bus i de tren a Vilafranca

Informació de l’Associació de Veïns

Desprès de varis mesos d’obres i amb una estreta col·laboració entre aquesta Associació de Veïns i l’Ajuntament de Vilafranca, tot recollint tant les suggerències i aportacions de varis socis i veïns del barri, tant com les nostres pròpies, finalment podem informar que les obres de remodelació de la zona de Santa Digna del Passeig Rafael Soler, estan quasi acabades a falta de petits detalls com algun enrajolat o algun enjardinat.

Tanmateix i reiterem que gracies a les propostes d’alguns veïns del barri, dels que no direm noms pel tema de Protecció de Dades, la Creu de Santa Digna, esta aturada la seva instal·lació, ja que donat que va quedar molt malmesa quan Adif la va desmuntar, veïns i associació de veïns hem arribat a un compromís amb l’Ajuntament, en el sentit de que, s’està a l’espera de la intervenció dels tècnics de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, que intentaran recuperar, al màxim, l’estat original d’aquesta important creu històrica pel nostre barri i per tot Vilafranca. 

Tan aviat disposem de mes noticies al respecte ja informarem.

Enllaç a la noticia de RTVVilafranca: https://www.rtvvilafranca.cat/2018/08/sobre-un-nou-aparcament-de-72-places-a-tocar-del-centre-i-les-estacions-de-bus-i-de-tren/

Informació de la web de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Aquest migdia ha quedat obert el nou aparcament sobre la llosa de la via a tocar de la plaça Creu de Santa Digna i de les estacions de bus i de tren, que forma part de l’àmbit d’una nova fase d’urbanització de l’eix de la via i que completa la totalitat del passeig Rafael Soler. L’alcalde accidental de Vilafranca, Aureli Ruiz, acompanyat pel 1r tinent d’alcalde, Francisco Romero, i pel regidor de Territori, Josep M. Martí, han visitat aquest migdia l’obra, ja gairebé finalitzada, i han procedit a l’obertura de l’aparcament, de 72 places i que serà gratuït. 
El regidor Josep M. Martí ha recordat que aquesta fase ha suposat “millorar l’accés a Vilafranca des de la carretera de Vilanova, l’obtenció d’un nou aparcament proper al centre, que és una de les demandes del sector comercial, i a les estacions de bus i tren, i completar del tot la urbanització del passeig Rafael Soler seguint el patró de les fases anteriors”. Martí ha comentat que falten alguns acabats a la plaça Creu de Santa Digna, com completar la col.locació de la creu, que està en procés de restauració, la descàrrega d’Endesa, i la col.locació de bancs i algun tram per enrajolar, que se solucionaran en les properes setmanes. 
El regidor ha recordat que en aquesta fase s’han urbanitzat 6.500m2 de superfície amb una inversió d’uns 730.000 euros. Entre els dos aparcaments contigus hi ha actualment disponibles unes 165 places gratuïtes. Per al nou aparcament no es preveu cap limitació horària. 
Per la seva banda, el tinent d’alcalde Francisco Romero ha esmentat que l’obra s’ha portat molt bé tècnicament, malgrat que era un punt complicat per a la mobilitat. “Amb aquesta fase acabada, un ja es pot fer la idea del que dóna de si aquest projecte, que no s’acaba aquí sinó que continuarà en noves fases. Ja està adjudicada l’obra de davant del c/ Papiol i estan en fase de projecte noves etapes. És un projecte de ciutat, que comporta molt de pressupost”, ha recordat. 
Aureli Ruiz ha posat èmfasi en el fet que aquest projecte és prioritari en l’actual mandat. “Calculem que l’any vinent, amb el tram de la llosa del c/ Papiol urbanitzada, ja tindrem 2/3 parts de la llosa urbanitzades. Amb això donem compliment als compromisos contemplats en l’acord de govern”, ha afirmat l’alcalde accidental. Ruiz ha dit que resten a l’espera d’una reunió amb la nova presidenta d’ADIF, després del canvi de govern a l’Estat, per tal que es pugui concretar la zona de l’estació. Sobre aquest tema, Francisco Romero espera que ADIF faci aviat una nova proposta d’estació “perquè a Vilafranca ja ens toca una posada al dia i hem d’incoporar-hi la nova urbanització del c/ Comerç”
L’alcalde accidental i regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, ha recordat que en la urbanització de la llosa ja s’hi ha invertit uns 3 MEUR de pressupost que seran 5 MEUR al final d’aquest mandat.“Aquesta obra s’ha pogut fer gràcies a la política d’austeritat de l’Ajuntament i a les subvencions rebudes de Diputació i Generalitat, que pujaran uns 2 MEUR. Calculem que l’obra acabarà arribant als 7 MEUR d’inversió i esperem poder obrtenir 1 o 2 MEUR més d’aquestes administracions”, afegia.