Dissabte,18 de maig de 2024
Associació de Veïns del Barri del Poble Nou de Vilafranca del Penedès
Informació Municipal d'interés

Implementació dels Agents Cívics

Informació de les web de l’Ajuntament de Vilafranca i RTVVilafranca

Quatre agents cívics contractats amb un pla d’ocupació donen suport a la Policia Local

Els agents solen anar en parelles, en horari de matí i tarda, i recorrent els carrers de Vilafranca.

Coordinats per la Policia Local de Vilafranca i contractats per l’Ajuntament a través d’un pla d’ocupació, quatre agents cívics estan treballant des de fa un mes pels carrers de la vila tot donant suport a la Policia.

Els agents solen anar en parelles, en horari de matí i tarda, i recorrent els carrers de Vilafranca. En el seu itinerari van recollint incidències que hi pugui haver al carrer, com acumulació de brossa o mobiliari urbà en mal estat. També informen la ciutadania en matèria de circulació de bicicletes i patinets o sobre la tinença d’animals domèstics en l’espai públic. El regidor de Seguretat Ciutadana i Ocupació Joan Manel Montfort explica que els agents van uniformats i estan sent presentats a les Associacions de Veïns per ser una referència del veïnat.

Els agents també donen suport a la Policia Local en els horaris d’entrades i sortides de les escoles.

Montfort explica que, en general, la ciutadania respon bé a les recomanacions i consells que ofereixen els agents cívics, una figura que ja havia estat present a Vilafranca fa uns anys i que ara s’ha recuperat a través d’aquest pla d’ocupació de sis mesos de durada.

Per disposar d’una mes amplia informació, clicar al següent enllaç de RTVVilafranca:  http://media.rtvvilafranca.cat/podcast/article_videos/190225agents.