Dissabte,18 de maig de 2024
Associació de Veïns del Barri del Poble Nou de Vilafranca del Penedès
Històric d'activitatsSin categoríaSocisVeïns, Comerciants i Entitats del Barri

Important notícia pels comerciants i professionals del barri Poble Nou i tot Vilafranca. Presentació de la nova “Associació de Comerciants de Vilafranca” el dimarts 24-10-23 al Vinseum a les 20.45 hores

Des de l’Associació de Veïns del Poble Nou, que com recordaran fa mesos que estem impulsant la nostra campanya  “Veí, Veïna quedat a comprar al Barri Poble Nou”  volem informar a tots els comerciants i professionals del nostre Barri que des de les antigues Associacions Comercials Centre Vila i la Girada, estant impulsant la creacio d’una nova “Associació de Comerciants i Professionals de Vilafranca” per englobar tot el teixit comercial i professional i  unificar esforços per millorar la situacio global del mon comercial a la nostra Vila. 

És dons en aquest sentit de que us convidem a particpar en la creació d’aquesta nova entitat. 

No obstant aquesta presentació del dimarts, els gestors provisionals de la nova entitat s’han compromes a venir al nostre local a fer una nova presentació que ja anunciarem dia i hora. 

Noticia extreta de El Tres de Vuit:

Els impulsors de la nova associació de comerciants de Vilafranca que substituirà l’actual Centre Vila es donaran a conèixer publicament el proper dimarts en un acte al Vinseum convocat a 3/4 de 9 del vespre. 

La presentació servirà per a explicar els objectius d’aquesta nova associació que s’està definint en els últims mesos i fer una crida per tractar d’aconseguir el màxim de recolzament per part del teixit comercial de la ciutat.

Xavier Lecegui, un dels comerciants implicats en el projecte, assenyala que “l’acte estarà obert a tothom i allà començarem a veure cap a on poden anar els trets”. Els impulsors de la futura associació, que reunirà els comerços de Centre Vila i també els de l’Associació de Comerciants de La Girada, busquen, en primera instància, incrementar l’actual xifra d’associats que té Centre Vila (un centenar) per “poder tenir més força i recursos per defensar els nostres interessos. Si fins el Nadal no veiem un interès per part dels comerciants de la vila, potser ens replantejarem la nostra implicació en el projecte. Es evident que amb només 100 associats no podem anar enlloc”.

La nova associació estarà oberta tant a comerciants, com a serveis i professionals. En el conjunt de Vilafranca hi ha censats al voltant de 800 activitats econòmiques d’aquestes característiques. Per Lecegui, una xifra mínima d’associats per tirar endavant el projecte se situaria entre els 300 i els 350.

Xavier Lecegui es mostra satisfet de la implicació que està tenint l’Ajuntament vilafranquí en l’actual procés. També el fet que tots els grups municipals hagin palesat publicament la necessitat de trobar solucions de futur per al comerç de la vila és un altre factor de marcat optimisme.

Els terminis que es marquen els impulsors de la nova associació de comerciants estan establerts. Després de l’acte d’aquest proper dimarts el Vinseum s’iniciarà un periode que abarcarà fins el Nadal durant el qual els interessats podran expressar el seu desig de formar part de l’entitat. De cara a gener o febrer, es procediria a la constitució formal de la nova associació amb la junta i les comissions. Un altre dels objectius seria recuperar el Patronat de Comerç conjuntament amb el mateix Ajuntament de Vilafranca.

 TOTS UNITS FEM BARRIS TOT REFORÇANT EL COMERÇ LOCAL

Antiga As. Comerciants Poble Nou.         

Comerç Les Clotes, Comerç Barceloneta, Comerç Sant Julià, Comerç Molí d’en Rovira.