Dilluns,15 de juliol de 2024
Informació Municipal d'interés

La Policia Local fa una campanya de control dels VMP a Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ens fa arribar aquesta interessant informació. A veure si amb informació i sanció logrem erradicar aquest perill de les nostres voreres. 

La Policia Local de Vilafranca farà al llarg d’aquesta setmana una campanya de control de la circulació dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), en particular dels patinets elèctrics. Aquest vehicle s’ha popularitzat molt darrerament i Ajuntament i Policia Local estan rebent moltes queixes al voltant de la conducció incívica i infractora de molts conductors.

Al respecte, s’ha de tenir present que els patinets, com la resta de vehicles, han de circular per la calçada i tenen prohibida la circulació per voreres i zones de vianants. La sanció en cas d’infracció pot arribar als 200 euros.

Així mateix, és denunciable també la circulació amb aquests vehicles d’un nombre de persones transportades superior al de les places del vehicle. Per tant, en el cas que circulin dues o més persones en un VMP es pot multar amb 100€.

També se’ls poden aplicar, com a qualsevol conductor d’un altre tipus de vehicle, les sancions corresponents per conduir sota els efectes d’alcohol o drogues, utilitzar el telèfon mòbil o auriculars durant la conducció o no portar llum o elements reflectants en horari nocturn.