Dilluns,15 de juliol de 2024
Informació Municipal d'interés

NOVA PAGINA WEB DE L’AJUNTAMENT DE VILAFRANCA

 
 
 
Presentació
El tinent d’alcalde de Serveis Centrals i Hisenda de l’Ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz, ha presentat aquest migdia la nova web municipal www.vilafranca.cat, que tanca el procés de canvi de plataforma i de disseny i que comporta també l’activació de noves funcionalitats. 
 
Amb aquest canvi l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès actualitza la seva pàgina web principal a les noves funcionalitats que es requereixen “per millorar en agilitat, eficiència i accessibilitat. Alhora, el canvi de disseny permet oferir una imatge més moderna i més pròxima a la ciutadania”, ha comentat el regidor.
Ruiz ha explicat que la web anterior, implantada des de 2003, s’havia vist superada per les xarxes socials i s’havia convertit en un espai d’emmagatzematge d’informació. “La web ha de ser el cor de l’Ajuntament i el portal d’entrada de la ciutadania i les empreses a la institució”, ha afirmat.
 
 
L’organització dels continguts de la nova web és més accessible i intuïtiva i el cercador és potent situat en l’entorn Google. S’hi podrà accedir des de qualsevol dispositiu (PC, portàtil, mòbil o tauleta. “Això és important ja que la majoria d’accessos a la web són des de dispositius mòbils”, ha comentat Aureli Ruiz.
 
La nova web també vol ser propera a la ciutadania. Així es potencia la informació dels diferents serveis d’atenció ciutadana de l’Ajuntament i es posa en funcionament un servei de xat a la web, un nou canal més per contactar i resoldre els dubtes relacionats amb la pròpia web, els tràmits, les consultes ciutadanes i la informació general del municipi. El xat engega en aquesta fase inicial amb dues oficines d’atenció, l’OAC i l’OME, i un horari de 9 a 14 hores. “Entenem que les qüestions que puguin sorgir no s’han de resoldre via xarxes socials sinó que es poden donar a conèixer a l’Ajuntament mitjançant d’aquest servei de xat”, ha remarcat el regidor.
Ruiz ha animat la ciutadania a descobrir la les funcionalitats de la nova web i “que vegi que serveix per relacionar-se amb l’Ajuntament i per donar resposta a les seves demandes”.
 
Estructura
La nova web municipal s’estructura per opcions de cerca, amb una portada principal i diverses portades internes, que faciliten la presentació de temes destacats per a cadascun dels apartats. A l’apartat Temes s’hi troba una relació de continguts agrupats per àmbits temàtics, que s’actualitzen en funció de les necessitats i estat dels procediments i campanyes.
 
A l’apartat Ciutat s’hi recull tota la informació d’actualitat, de serveis municipals i de la ciutat.
La informació institucional de l’Ajuntament de Vilafranca, de govern obert i d’atenció a la ciutadania es pot localitzar a l’apartat Ajuntament. També hi ha l’accés directe a la Seu electrònica, la plataforma de tramitació online de l’Ajuntament i, finalment el Directori amb el contingut de contacte i la ubicació dels diferents serveis de la ciutat (equipaments, serveis administratius, urgències….).
 
La nova web destaca per la seva claredat, ja que la portada principal de la web recull de forma clara i directa els continguts més demandats per la ciutadania, així com la informació de servei principal i la informació d’actualitat. És una portada molt flexible, que admet diferents formats de contingut i una actualització immediata. Cadascun dels apartats web disposa de portada pròpia per destacar la informació i afavorir la localització de continguts.
 
L’accessibilitat també és un tret definitori de la nova web. Els criteris d’accessibilitat l’Ajuntament de Vilafranca compleixen amb els estàndards de nivell doble A, d’acord amb el compromís de les administracions públiques pel que fa a l’accessibilitat. La nova web disposa d’un aplicatiu d’accessibilitat a la informació, que llegeix els continguts de la pàgina o permet la navegació amb teclat , entre d’altres.
 
En resum, la nova web és molt més amable, més intuïtiva, més àgil, més eficaç, més accessible, més digital i més propera a la ciutadania. A més és una web pensada tant per als vilafranquins/es com per a les persones de fora de la ciutat que busquen informació sobre Vilafranca.
La presentació de la nova web ha vingut precedida en els darrers dies d’una campanya a les xarxes socials explicant que, igual com tot canvia, l’Ajuntament també.
 
VILAFRANCA.CAT
Web Municipal | Ajuntament de Vilafranca del Penedès