Dimarts,23 d'abril de 2024
Associació de Veïns del Barri del Poble Nou de Vilafranca del Penedès
Informació Municipal d'interés

Presentació a les entitats i a la població del Pressupost Municipal 2021

L’Ajuntament de Vilafranca presenta per al 2021 un pressupost de 60,5 MEUR, el més alt de la història, i amb una inversió rècord d’uns 10 MEUR en un sol any.

Els objectius són activar l’economia local, fer front a les necessitats socials urgents i millorar la qualitat de vida.

INVERSIONS DESTACADES

  • Reurbanització d’espais lliures al Centre, al c/ Comerç i als barris.
  • 12 allotjaments de lloguer per a joves al c/ Vidal.
  • Millores d’eficiència energètica edificis i instal·lacions.
  • Adquisició de nous habitatges públics. Dret de tempteig i retracte.

Més informació: https://www.vilafranca.cat/jsp/noticies/detall.jsp…

Informació de la web de l’Ajuntament de Vilafranca

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat dels tinents d’alcalde Francisco Romero i Aureli Ruiz, ha presentat els pressupostos municipals per al 2021 que l’equip de govern portarà a aprovació del ple municipal el proper 15 de desembre. Es tracta del pressupost més elevat aprovat mai pel consistori des dels ajuntaments democràtics (60.590.436€) incrementant en un 7,7% el del 2020 i amb una inversió rècord d’uns 10 MEUR en un sol any.
 
L’alcalde ha afirmat que l’equip de govern ha optat per fer de la crisi una oportunitat i que “l’Ajuntament sigui motor de la reactivació econòmica i moral de Vilafranca”. Per Regull, el fet de tenir un ajuntament ben administrat, amb un endeutament baix i una economia sanejada “ens permet fer una aposta agosarada per la reactivació econòmica local tant directa com indirecta, fer front a les necessitats socials urgents i que Vilafranca sigui millor, amb més qualitat de vida, més ocupació i més moviment econòmic”. L’alcalde ha remarcat que tot això es farà “sense incrementar la pressió fiscal sobre la ciutadania i sense deixar ningú a la cuneta. Tots els projectes de millora que hi ha darrere dels 10 MEUR d’inversió volen dir ocupació, riquesa, negoci… Les ajudes directes amb despeses finalistes són pa per avui i gana per demà”. 

El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, ha posat èmfasi al fet que la inversió de 10 MEUR s’executarà en un sol any i que el del 2021 serà el pressupost clau del mandat, “anticipant partides previstes per al del 2022 amb l’objectiu de reactivar l’economia produint un efecte multiplicador”. Ruiz ha destacat les inversions previstes en el Pla d’Intervenció Integral del Centre i del c. Comerç-PIICC (5,5 MEUR), en habitatge (1,7 MEUR), en plans d’ocupació local(1,7 MEUR) o els 1,5 MEUR en convenis amb entitats i associacions locals. Ruiz ha volgut remarcar la inversió en Educació: “Malgrat no ser una competència municipal, hi dediquem un 10% del pressupost i un 20 dels recursos humans, perquè invertir en educació és invertir en futur”, ha dit. 

El regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, ha ressaltat que la situació difícil que viu la societat “requeria una proposta de pressupost a l’alçada del moment. Tenim un pressupost que és el més important de la història, amb la inversió per habitant més elevada entre les ciutats de la segona corona a l’entorn de Barcelona”. Romero ha afirmat que altres ciutats hauran d’apujar els impostos per mantenir el nivell inversor. “Aquest no és el nostre cas, perquè tenim un endeutament baix i un ajuntament sanejat i ho fem sense preveure encara els ingressos del pla de rescat de la Unió Europea, que poden suposar ingressos addicionals”, ha dit. De les inversions ha destacat la continuació de les obres d’ampliació de VINSEUM, la interconnexió amb els polígons i pobles propers a través de carrils per a vianants i bicicletes i la millora del Centre Àgora i , finalment les inversions del PIICC. “En global, tindrem uns 8 MEUR per invertir en el pla. Serà una autèntica llei de barris per a Vilafranca. Suposarà una renovació urbana sense precedents que repercutirà en diferents barris com el Centre, el Molí d’en Rovira, Sant Julià o el Poble Nou”, ha afirmat.