Dimarts,23 d'abril de 2024
Associació de Veïns del Barri del Poble Nou de Vilafranca del Penedès
NovetatsSocis

Reunió amb l’Equip de Policia de Proximitat de la Policia Local

Temes que hem presentat al Caporal de la Policia Local de Proximitat, en l’entrevista que ha mantingut, avui 23-02-21, amb la Junta Directiva d’aquesta associació.

Reflexió prèvia:

 • A aquesta associació de veïns som plenament conscients de que els problemes de civisme, ordre públic, circulació, bicicletes i patinets a les voreres, excrements de gossos, etc., son comuns per desgracia, a tots els barris de Vilafranca.
 • També som conscients de la difícil època que estem vivint amb el Covid 19 ja que això també esta creant problemes de nerviosisme e intolerància entre els veïnat.
 • I també som conscients de la falta d’efectius del cos de la Policia Local tan com ens han anat informant en les diferents reunions que hem anat mantenint els últims anys.
 • No obstant creiem honestament, que entre tots, potser hauríem de fer algun canvi en la gestió de les diferents problemàtiques d’ordre públic dels nostres barris.

 1. Servei d’Agents Cívics:

Aquesta associació de veïns, des del primer dia ha cregut en aquest projecte i hem valorat molt positivament. De fet, fins que hem tingut que tancar les nostres instal·lacions pel Covid 19, setmanalment venien al nostre local i fèiem un eficaç intercanvi d’incidències, problemàtiques, etc, i es proposaven accions a realitzar.  Agrairíem tornar a comptar al nostra barri amb un equip d’aquets agents i donar mes sensació de tranquil·litat  i seguretat al nostre barri.

 1. Policia de Barri:

Fa anys que ens esteu presentant tant el projecte com a persones destinades però es un servei que no acaba d’estar desplegat. En primer lloc el comerç del barri i en segon lloc els veïns en general sabem que es un servei que estant esperant i valoren molt positivament donada la bona experiència que es coneix d’altres poblacions en que funciona correctament. Es podria ja instaurar de forma definitiva aquesta figura al nostre barri i per extensió a tot Vilafranca per tal de millorar la seguretat dels nostres barris? Creiem que és una figura i servei indispensables per tal com es mou avui en dia la societat.

 1. Zona del Parc del Poble Nou, Passeig Rafael Soler, cobertura sobre la llosa, arxiu comarcal i pàrquings adjacents:

Per les tardes i sobre tot de divendres a diumenge, ara esta de moda que s’ajunten uns 30 nois i noies molt joves, diguem que de nacionalitats diverses, que van passejant per tots aquets indrets causant tot tipus de molèsties i destrosses.

 • En primer lloc ja s’insulten i es barallen entre ells, insulten vexatoriament a les noies
 • En segon lloc es concentren als passos de peatons i dificulten els pas de vehicles fins al punt que provoquen baralles, que el conductor baixi del cotxe i acabin a petades i pedrades tant a la persona com el cotxe.
 • En tercer lloc, al llarg dels seu passeig per les zones indicades i segons vagi el dia, o be trenquen els miralls dels cotxes aparcats, o be destrossen les papereres, arbres, etc.
 • Si algun veí els hi crida l’atenció, tots junts son mols valents i tiren pedres a les façanes i finestres.
 • I si cal es posen amb la gent gran o famílies que passegen tranquil·lament i la veritat es que fan por.

Que proposem:

 • Fer una acció d’una dues setmanes amb un grup d’Agents Cívics acompanyants d’un Policia Local de servei però de paisà e intentar reconduir-los.
 • I si no dones resultat fer una acció de vigilar aquesta zona amb agents i cotxes camuflats i en un moment donat enxampar-los i fraganti, demanar DNI, posar infraccions, etc. a veure si s’espanten i escarmenten?
 1. Zona del final del Parc del Poble Nou:

Ens informen varis veïns que al final del parc i ja entrat al camí que va cap al polígon industrial hi ha una espècie de campament on s’ajunten molts joves amb botellon i drogues i que podrien ser els mateixos que em esmentat e l’apartat anterior.

 1. Conflictes diversos al voltant d’alguns bars del barri:

Alguns veïns es queixen de que a pesar de les limitacions dels horaris establerts per els bars, durant tot el dia varis establiments del barri tenen al seu voltant clients que van consumint begudes i fumant, fent soroll, no respectant l’aforament màxim, sense mascaretes, embrutant, etc.

 1. Plaça Boters envers parc Tívoli:

En ser una plaça tancada es un lloc ideal per ajuntar-se les colles de joventut tot consumint begudes i altres substancies i creant moltes molèsties als veïns.

 1. Circulació de bicicletes i patinets elèctrics per les voreres:

Com s’està desenvolupant la campanya anunciada per la Policia Local de donar a conèixer i fer complir la nova normativa al respecte. Proposem que els Agents Cívics i la Policia Local incrementin la vigilància i les sancions per aquestes actuacions.

 1. Excrements de gossos:

Sabem que sempre son els mateixos propietaris incívics i apareixen quasi sempre a les mateixes zones. No es podria tornar a fer una campanya de patrulla d’agents de paisa i mirar d’enganxar in fraganti ?

 1. Problemàtica amb la colònia de coloms:

Tot i que estem en converses i gestions amb el Departament de Salut i ja s’han instal·lat alguns contenidors amb pinso especial pels coloms, hem detectat que encara hi ha moltes persones que els hi donen de menjar quan això esta totalment prohibit. Podrien la Policia Local i els Agents Cívics fer una campanya de sensibilització en passar pels nostres parcs i jardins ?

Vilafranca del Penedès a 23 de febrer del 2021

La Junta de l’Associació de Veïns del Poble Nou