Diumenge,16 de juny de 2024
Associació de Veïns del Barri del Poble Nou de Vilafranca del Penedès
Informació Municipal d'interésNovetats

Nou servei de “Deixalleria Mòbil” amb llocs i horaris fixes a cada barri

PER UN BARRI MES NET I SOSTENIBLE UTILITZEM AQUEST NOU SERVEI –  GRÀCIES

Informació extreta de la Web de l’Ajuntament de Vilafranca

El regidor de Projectes Estratègics i Mobilitat, Aureli Ruiz, ha presentat aquest migdia la nova deixalleria mòbil que a partir de dilluns 2 de març, i de dilluns a dissabte, tant al matí com a la tarda, anirà fent rotació per diferents ubicacions en tots els barris de Vilafranca.
El regidor ha recordat que la primera minidiexalleria es va instal·lar a Vilafranca l’any 2008. La seva ubicació inicial va ser a la pl. Penedès on va estar fins al maig de 2012, on rebia sobretot aportacions dels barris del Centre, Poble Nou i Sant Juià, per la seva proximitat. Durant el 2013 es va replantejar transformar la minideixalleria en deixalleria mòbil, establint una rotació setmanal de la instal·lació per quatre punts de la vila per apropar aquest servei als diferents barris i crear una dinàmica per a la seva utilització. Aprofitant el canvi del sistema de contenidors a la vila, es va donar una imatge homogènia a la recollida de residus, aconseguint d’aquesta manera apropar aquest servei als diferents barris de la vila i impulsar la utilització per part dels barris més allunyats. El gener de 2014 va començar la rotació, i l’increment d’aportació de residus sobretot als barris on es situava.

Després de 6 anys de funcionament, es va replantejar la instal·lació. “La minideixalleria no estava ideada per fer moviments diaris i necessitava d’una ubicació molt especial donades, no sols les seves dimensions, sinó també l’espai que necessita el camió per a descarregar-la. El trasllat era complicat i costós econòmicament. Tot plegat ha fet plantejar poder tenir una deixalleria mòbil que pugui rotar i tenir presència a tots els barris”, ha afirmat Ruiz.
La nova deixalleria mòbil, sobre un camió, permetrà que es pugui situar en llocs més estratègics i concorreguts i millorarà la seva mobilitat fent-la més fluida, tant pel què fa al seu desplaçament i estacionament, com per al transport dels residus recollits.
Les mides de la nova deixalleria mòbil son les suficients per poder encabir la recollida, selecció i transport d’una gamma de residus d’origen domèstic similars als recollits a la deixalleria anterior, però alhora suficientment reduïdes per tal de circular per la majoria dels carrers de Vilafranca.
L’horari obertura deixalleria serà de dilluns a dissabte, els matins de 10.15 a 13h i les tardes de les 17 a 19.30h, i les ubicacions seran les següents:
• Dilluns matí : c/ Torrelles de Foix (Les Clotes)
• Dilluns tarda: pl. de la Sardana (Sant Julià)
• Dimarts matí: c/ Baltà de Cela (Espirall)
• Dimarts tarda: pl. Països Catalans (la Girada)
• Dimecres matí: c/ Manuel Barba i Roca (La Barceloneta-Sant Magí)
• Dimecres tarda: parc Tívoli (Poble Nou)
• Dijous matí: parc St. Salvador (Sant Julià)
• Dijous tarda: pl. Milà i Fontanals (Centre)
• Divendres matí: av. Europa-Lluís Companys (La Girada)
• Divendres tarda: parc c/ Papiol (La Barceloneta-Sant Magí)
• Dissabte matí: pl. Penedès (Centre)
• Dissabte tarda: pg. Renaixença (Molí d’en Rovira)
Els residus admissibles són els següents: olis vegetals, olis minerals, aerosols, pintures i dissolvents, ferralla, envasos de productes fitosanitaris, joguines, roba, teixits i sabates, petits electrodomèstics, bateries petites, bombetes, tóners, radiografies, cintes VHS, bateries de plom, ceràmica, piles, CD/DVD, cables i carregadors, cartutxos de tinta, mòbils i tauletes, petits aparells elèctrics i electrònics, fluorescents, vidre pla, xeringues, agulles i punxants. Els residus recollits en aquesta deixalleria seran transportats i gestionats a través de la Deixalleria Municipal de Vilafranca.