Dissabte,18 de maig de 2024
Associació de Veïns del Barri del Poble Nou de Vilafranca del Penedès
Informació Municipal d'interésNovetats

Marxes exploratòries del Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca

Benvolgudes sòcies i veïnes del Barri del Poble Nou, aquesta informació va dirigida principalment a les dones de la família. Es una proposta, que estimem molt interessant i a la que us animem a participar-hi, que ens fan arribar des del Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca.

Ens posem en contacte amb vosaltres, des del Servei d’igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca,  per presentar-vos una proposta engrescadora: Les marxes exploratòries, és una acció per l’abordatge  i la inclusió de les necessitats i experiències de les dones des de l’urbanisme  amb perspectiva de gènere. 

Les marxes exploratòries són una eina metodològica que a partir de l’observació, l’experiència directa i la participació de les dones;  permet fer diagnosis i recomanacions  dels espais urbans  en la vida quotidiana. És la  forma d’ incorporar la perspectiva de gènere en el disseny de les ciutats.

La proposta de les marxes exploratòries te diferents  accions:

  1. La primera acció serà el dia 27 de gener de 2022 a les 19h a l’escorxador.  Es farà  una xerrada-taller, per saber que és això de posar la vida de les persones al centre de les decisions urbanes i  fer propostes i itineraris de les marxes exploratòries amb perspectiva feminista a la vila.

 

  1. La segona acció serà el dia 3 de febrer de 2022, i consistirà en realitzar les marxes  exploratòries amb dos itineraris diferents des de un mateix punt de sortida (a determinar a la primera trobada).  Caminarem juntes per diferents barris de la Vila per tal d’analitzar col·lectivament i des d’una perspectiva de gènere quins elements físics i socials condicionen les nostres percepcions de seguretat”
  1. Per finalitzar és farà  una trobada el 3 de març de 2022  per mostrar a les persones participants i ciutadania  l’informe de resultats, diagnosi i recomanacions sorgides de les marxes exploratòries.

Ens agradaria molt comptar amb la  participació de totes vosaltres, cal a dir que hem considerat com a important que en aquest procés exploratori no hi formin part ni personal tècnic,  així com tampoc grups polítics, per tal de mantenir la màxima neutralitat del procés i que sigui un procés únicament femení amb les percepcions, necessitats i experiència directa de les dones  per a construir una vila amb mirada i perspectiva feminista.

Fem que la nostra Vila sigui part de les Ciutats Vivibles des de la Diversitat que les Habita. (https://ciutatsvivibles.wordpress.com/el-llibre/)    

Esperem que ens confirmeu la vostra participació i assistència  a la trobada inicial del dia  27 de gener a les 19h a l’escorxador.

Moltes gràcies. Salut i força!     

  ESTEBAN MILÀ, Rosa
Servei d’Igualtat i Cooperació
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Telf. 938 903 218 Ext. 3005
Plaça Penedès, 3, 2n 2a – 08720 Vilafranca del Penedès resteban@vilafranca.org
www.vilafranca.cat