Divendres,1 de març de 2024
Associació de Veïns del Barri del Poble Nou de Vilafranca del Penedès
Novetats

Nous cursos del Consorci per la Normalització Lingüistica

Comunicat de premsa

Aquesta tardor, connecta’t al català!

El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix cursos de català de tots els nivells, des de l’inicial fins al superior (C2), de forma presencial, en línia o combinant les dues modalitats

Per practicar la llengua fora de l’aula, el CPNL també organitza activitats complementàries de llengua i cultura i de pràctiques amb Voluntariat per la llengua.

Amb el lema “Connecta’t al català”, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), per mitjà del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Alt Penedès i el Garraf, continua apostant per l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana com a eina fonamental i bàsica que fa possible la convivència, la integració i la igualtat d’oportunitats de la ciutadania, així com l’accés i la promoció en el món laboral. Poder-se relacionar amb fluïdesa i normalitat tant en l’entorn personal com en el laboral són els objectius bàsics que s’assoleixen gràcies a l’ampli ventall de cursos, nivells, modalitats i franges horàries.

L’oferta de cursos que s’obren a Vilafranca, Sant Sadurní d’Anoia, Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú i Cubelles cobreix els diferents nivells: des dels cursos per iniciar-se en l’aprenentatge de la llengua, per adquirir fluïdesa en les converses i per entendre i parlar català a la feina, fins a cursos per millorar l’escriptura en contextos formals.

Ara, també, cursos trimestrals

Com a novetat, a Vilafranca, a més dels cursos habituals quadrimestrals, s’ofereixen cursos trimestrals, la qual cosa permetrà assolir un nivell de català en menys temps. Igualment, es poden seguir tant en la modalitat presencial com en la combinada Parla.cat (aprenentatge en línia amb dues sessions presencials) i tenen certificació oficial.

Al web del CNL (www.cpnl.cat/xarxa/cnlaltpenedes/) s’accedeix a tota la informació actualitzada sobre aquests cursos: calendari d’inscripcions, horaris, adreces, etc.

Proves de nivell i inscripcions

Les persones que no hagin fet mai cap curs de català al CNL i ara en vulguin seguir un han de fer una prova de col·locació a partir del 4 de setembre amb la finalitat de situar-les en el nivell més adequat. Per demanar dia i hora cal que s’adrecin al Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès (c. de Pere el Gran, 32, 1r, tel. 93 890 61 79) o bé a l’Oficina de Català de Sant Sadurní d’Anoia (c. de Marc Mir, 15, tel. 93 891 03 25 ext. 5054).

Un cop conegut el resultat de la prova, podran formalitzar la matrícula a partir del 18 de setembre (alumnat nou), segons el nivell del curs que hagin de seguir. Els antics alumnes es matricularan el 13 de setembre (nivells bàsic, suficiència i C2) o el 14 (nivells elemental, intermedi o cursos complementaris).

Més enllà de les aules

Una de les aportacions  del CPNL que enriqueix l’ensenyament de la llengua catalana és el gran nombre d’activitats culturals que organitza o que coorganitza amb altres entitats del territori. Aquestes activitats culturals faciliten la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge en contextos reals i no formals fomentant el coneixement de l’entorn i la cohesió social.

Certificats oficials

Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

Setembre de 2017

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.

Més informació: www.cpnl.cat