Dilluns,15 de juliol de 2024
Informació Municipal d'interésNovetats

Tall de trànsit al c/ Amàlia Soler per finalitzar la reurbanització del c/ Tossa de Mar

L’Ajuntament de Vilafranca en informa del següent tall de carrer:

El C/ Amàlia Soler estarà tallat al trànsit a partir de dilluns 20 de febrer i durant un mes aproximadament amb motiu de les obres de reurbanització del c/ Tossa de Mar, que ja estan arribant a la recta final.

En aquest període s’actuarà a la cruïlla del c/ Tossa de Mar amb el c/ Amàlia Soler i caldrà tallar al trànsit de vehicles el c/ Amàlia Soler, des del c/ Germanor al c/ Montblanc, amb accés restringit als vehicles del veïnat i a càrrega i descàrrega. També estarà tallat al trànsit el c/ Tossa de Mar, entre el c/ Amàlia Soler i el c/ Ramon Freixas. El veïnat d’aquest tram haurà d’accedir als seus aparcaments des del c/ Ramon Freixas temporalment en contra direcció. Per aquest motiu s’hi prohibirà l’estacionament durant aquest període.

Actualment ja està tallat al trànsit el c/ Tossa de Mar entre l’av. Tarragona i el c/ Amàlia Soler ja que s’estan ultimant els treballs d’urbanització d’aquest tram. Per aquest motiu també està tallat al trànsit el c/ Mestre Josep Recasens entre el c/ Germanor i el c/ Montblanc amb accés només per al veïnat i càrrega i descàrrega.

Recta final de les obres d’urbanització

El projecte per fer del c/ Tossa de Mar el nou eix cívic i comercial del barri del Poble Nou està arribant a les darreres setmanes d’obres. Abans de Nadal ja es va obrir al trànsit el tram entre el c/ Amàlia Soler i el pg. Rafael Soler i a principi d’any es va començar a actuar en el tram entre l’av. Tarragona i el c/ Amàlia Soler.

Dintre del mes de març es preveu que quedi enllestit el projecte, que està inclòs en el Pla d’Intervenció Integral al Centre i c/ Comerç-PIICC. S’està ampliant l’espai públic destinat a vianants, amb amplades mínimes d’1,80 metres, pacificant el trànsit rodat i racionalitzant l’aparcament.

El nou espai públic del carrer Tossa de Mar, un total de 5.818 m², serà més sostenible, eficient energèticament, adaptat i inclusiu, al servei de les activitats del carrer i de la ciutadania. El nou enllumenat ja és amb tecnologia LED i es renovarà el mobiliari urbà i les parades de bus.

S’hi planten arbres nous per substituir l’arbrat que hi havia, que eren sobretot moreres molt velles i amb diverses patologies.

El projecte de jardineria del nou c/ Tossa de Mar preveu dos estrats vegetals. Un primer format per espècies vivaces que es plantaran en els nous parterres longitudinals que s’han format i que preveuen sistemes de recollida d’aigua de pluja. Aquestes espècies seran adaptades a viure en condicions de semi-ombra i de baixos requeriments d’aigua.

Afectacions al bus urbà

Amb motiu d’aquestes obres, està afectat el recorregut del bus urbà. Concretament la parada de bus de Tossa de Mar / Mestre Josep Recasens està suprimida. La parada substitutòria més propera es troba a av. Tarragona / Verdaguer.

Les parades de bus urbà Tossa de Mar/Ramon Freixas i Moja/Amàlia Soler de la L1 també continuen anul·lades fins al final de l’obra, essent l’alternativa més pròxima la de Francesc Macià/Mercat Sant Salvador.

La parada Montblanc/Amàlia Soler de la L2 també està anul·lada. La parada més propera d’aquesta línia és la d’Ignasi Iglesias/Moja.

Per a més informació i consultes sobre aquest projecte i la resta de projectes del PIICC, es pot anar al web piicc.vilafranca.cat, enviar un correu electrònic a urbanisme@vilafranca.org, trucar al tel. 938 923 690 o adreçar-se al Servei d’Urbanisme (pl. Jaume I, 8, 2a planta).