Dissabte,18 de maig de 2024
Associació de Veïns del Barri del Poble Nou de Vilafranca del Penedès
Històric d'activitatsInformació Municipal d'interésNovetatsSocisVeïns, Comerciants i Entitats del Barri

Xerrada: “El Poble Nou Noucentista” el 14-10-23, 18 h al Fòrum Berger Balaguer

Dins del cicle de xerrades “Patrimonis de Paper” que organitzen  l’Ajuntament de Vilafranca, el Vinseum, la Biblioteca Torras i Bages, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, el proper dissabte 14-10-23 a les 18 hores al Forum Berger Balaguer, el historiador local Josep Maria Feliu, ens oferirà una interessant xerrada relacionada amb el nostre estimat barri:  “El Poble Nou Noucentista”.

Sintesis: Dos dels elements que van caracteritzar el creixement del barri del poble nou van ser la trama urbanística en forma de retícula i l’arquitectura de les construccions que s’hi aixecaven, en ple moment del noucentisme. La major part de les cases van ser projectades pels arquitectes Santiago Güell, Eugeni Campllonch, Antonio Pons, Josep M Miró, Josep Ros, Lluis Colomer i Josep Canaleta.

Bona part del barri es va anar transformant des del segle XIX  fins arribar a la carretera de Moja el 1937, i posteriorment la prolongació del carrer Amalia Soler fins l’Avinguda del Vendrell on el creixement ja queda exhaurit per arribar al polígon.

FEM BARRI TOT FENT CULTURA – US HI ESPEREM!