Dimecres,19 de juny de 2024
Associació de Veïns del Barri del Poble Nou de Vilafranca del Penedès
Informació Municipal d'interésNovetatsSocisVeïns, Comerciants i Entitats del Barri

Procés de participació ciutadana al nou Pla de Mobilitat de Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ens fa arribar aquesta informació sobre la presentació del nou Pla de Mobilitat de Vilafranca on entre d’altres detalls importants, podeu emplenar una enquesta amb les vostres proposes e idees per la mobilitat urbana de la nostre ciutat. Tenim temps fins el proper 22 de març del 2021, ànims!

El tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, i el regidor de Projectes Estratègics i Mobilitat, Aureli Ruiz, han presentat aquest matí en roda de premsa el procés de participació ciutadana en el Pla de Mobilitat de Vilafranca (PMV)Francisco Romero explicava que el document serà “el primer pla de mobilitat que haurà tingut mai Vilafranca, fruit d’un treball en equip i multidisciplinar, subvencionat per la Diputació de Barcelona i elaborat i redactat conjuntament per l’empresa especialitzada Mcrit i l’equip tècnic de Mobilitat de l’Ajuntament”Romero ha dit que amb el procés de participació ciutadana en el pla que ara s’engega té un paper cabdal la web pmv.vilafranca.cat, on es pot trobar tota la informació al respecte, el qüestionari a la ciutadania interessada i l’accés al webinar que tindrà lloc el proper dijous 11 de març, a les 18h. Pel tinent d’alcalde, el PMV serà una eina important de planejament de cara al futur de Vilafranca, del qual ja se’n començaran a veure concrecions en les diverses actuacions del Pla d’Intervenció Integral del Centre i del Carrer Comerç (PIICC), que “incorporaran criteris del PMV com incentivar els circuits a peu, en bicicleta, en transport públic…en definitiva potenciar una mobilitat més sostenible i inclusiva”.

Per la seva banda, Aureli Ruiz explicava que la diagnosi del pla dibuixa “una ciutat compacta, on un 70% dels desplaçaments interns es fa a peu i on es pot anar d’una punta a una altra en un màxim de 30 minuts caminant”. El regidor ha definit alguns dels objectius del PMV en la línia d’assolir les xifres que marquen tant la Unió Europea i l’Agenda 2030 pel que fa a reduir les emissions de C02 i la contaminació acústica. En primer lloc, augmentar la qualitat de l’espai públic per afavorir els desplaçaments a peu, augmentar la xarxa de carrils bici tancant i ampliant el circuit actual, promoure el transport públic tant internament com cap enfora, fomentar un ús racional del vehicle privat, guanyar seguretat en els desplaçaments, promoure una xarxa d’aparcaments de pagament al Centre i gratuït i/o regulat als barris, facilitar una xarxa de distribució de mercaderies racional, afavorir la qualitat de vida a la ciutat des del punt de vista de la qualitat de l’aire com de la contaminació acústica, i sensibilitzar la ciutadania “perquè sigui copartícip d’aquest canvi de concepció pel que fa a la mobilitat”.

Procés de participació

El procés de participació ciutadana tindrà dues línies, una oberta a qualsevol persona interessada i una altra de sectorial amb entitats i col·lectius de la Vila que tenen relació amb la mobilitat urbana. La participació oberta ja es pot formalitzar via formulari web a l’adreça https://pmv.vilafranca.cat. Qualsevol persona interessada pot fer una valoració de les línies estratègiques del pla, fer-hi aportacions i fins i tot pujar-hi documents o imatges. D’altra banda, hi haurà una sessió explicativa via l’aplicació Zoom, oberta a tothom, que tindrà lloc el proper dijous 11 de març, a les 18h. L’adreça per connectar-se a la sessió és https://zoom.us/j/92225326959?pwd=N0RzWlhGNzZYMUdxdzNRTDV2TkhwUT09

El formulari web estarà obert fins al dilluns 22 de març.

D’altra banda, la participació sectorial constarà de dues sessions (dilluns 15 i dilluns 22) i s’hi convidarà a participar entitats, organitzacions, col·lectius, Associacions de Veïns i associacions de comerciants, que tenen relació amb la mobilitat urbana.

Un cop analitzades les dades del procés de participació, el proper pas serà l’aprovació inicial de la memòria del PMV i, en paral·lel, la redacció de l’Estudi Ambiental Estratègic. El PMV tindrà una vigència de 6 anys a partir de la data d’aprovació.

********************************